Antena Meniu Search
x

Video Militant Hamas, filmat cu un lansator de rachete în curtea spitalului al-Quds din Fâșia Gaza

Război Israel - Hamas. Încă 86 de români şi rude ale lor au ajuns din Gaza în Egipt. Vor decola din Cairo şi vor ateriza la Bucureşti cel mai probabil marți dimineaţă. Evacuarea lor vine într-un moment critic, pentru că situaţia în Fâşie e tot mai gravă. Cele mai mari două spitale nu mai funcţionează, iar în jurul lor se dau lupte grele.  

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 22:16

Vezi și

La două zile după ce primiseră permisiunea de plecare din Gaza, încă 86 de români şi rude ale lor au reuşit să treacă duminică seara în Egipt. Este al treilea grup care scapă de bombardamente şi teroare. 

  • Luminița Odobescu, ministrul român de Externe: Până acum, aproximativ 220 de cetăţeni români şi membri ai familiilor lor au fost evacuaţi în siguranţă din Gaza. Este foarte important să ne unim eforturile pentru a menţine deschis punctul de trecere a frontierei Rafah pentru a permite evacuarea în siguranţă a tuturor cetăţenilor noştri. 

În Gaza rămân alţi cel puţin 80 de români care vor să fie aduşi şi ei în ţară

În Fâşie, spitalele al-Shifa şi al-Quds au rămas fără curent şi fără combustibil, deci nu se mai pot face operaţii şi nici nu mai pot fi ţinuţi bebeluşii în incubatoare. Medicii de la al-Shifa spun că peste 30 de pacienţi au murit acolo în ultimele trei zile, printre care şi trei copii născuţi prematur. Ca să îi salveze pe ceilalţi, medicii i-au învelit în folii termoizolante şi i-au aşezat lângă sticle cu apă caldă. Peste noapte, trupele israeliene au lăsat canistre cu combustibil lângă clădire. 

Pe acelaşi subiect
  • Daniel Hagari, purtător de cuvânt armată: Spitalul a cerut, de asemenea, asistență și să luăm în considerare să oferim ajutor pentru mutarea în siguranță a bebelușilor născuţi prematur într-un alt spital. Am răspuns și la solicitarea asta și suntem gata să ajutăm. Cei care împiedică asta și pun presiune asupra Spitalului Shifa sunt cei din conducerea Hamas. 

În spital se adăpostesc alţi 2.600 de oameni, dintre care 1.100 sunt pacienţi şi personal medical. Celălalt spital, al-Quds, este folosit de terorişti ca scut, potrivit oficialilor israelieni, care au publicat imagini în care vedem un militant Hamas cu un lansator de rachete în curtea clădirii. 

  • Jake Sullivan, consilier securitate Casa Albă: Există o mulțime de informații la vedere care indică faptul că Hamas folosește o mulțime de instituții civile diferite, inclusiv spitale, pentru a stoca arme, pentru comandă și control, pentru a-și găzdui luptătorii.

Trupele Tel Avivului au găsit arme ascunse chiar şi în mare, în largul Fâşiei Gaza.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Militant Hamas, filmat cu un lansator de rachete în curtea spitalului al-Quds din Fâșia Gaza