Antena Meniu Search
x

Video Militar ucrainean cu origini româneşti, mesaj din tranşee: "Mulţumesc tuturor pentru ajutorul pe care l-aţi dat"

Pentru prima oară de la izbucnirea războiului din Ucraina, Crimeea este lovită. Cel puţin zece aeronave ruseşti şi depozite de muniţie au fost distruse de mai multe explozii care au avut loc pe un aeroport din regiune. Ucrainenii neagă atacul, iar ruşii spun că a fost doar un accident. În tot acest timp, oraşele din sud-estul Ucrainei sunt lovite de rachete. Militari de origine română care luptă acolo cer sprijin imediat.

de Redactia Observator

la 11.08.2022, 13:28

Vezi și

Înregistrarea făcută de Radu Hossu a apărut astăzi în mediul online. Din tranşeele din Sloviansk, Donbas, militarul născut în Ucraina din părinţi români devine vocea celor care luptă în continuare pe front.

Un român, vocea celor care luptă pe front

Militar român din Ucraina: “Vă mulţumesc tuturor pentru ajutorul pe care l-aţi dat. Cât de iute cu ajutorul vostru, vom câştiga. Iar oamenii noştri fugiţi în România, pe care îi ajutaţi, cât de iute se vor întoarce acasă.”

Săptămâna trecută Kremlinul a publicat o listă cu soldaţi străini ucişi care ar fi fost ucişi în Ucraina. Conform ruşilor, doar Polonia şi Statele Unite ar avea mai mulţi soldaţi căzuţi pe front decât România. Ruşii susţin că au ucis până acum peste 150 de militari români care luptă alături de gărzile ucrainene.

Pe acelaşi subiect

Pentru prima dată de la începutul războiului, au căzut bombe şi în Crimeea, mai exact pe un aeroport militar

Imaginile suprind oameni aflaţi la plajă pe malul Mării Negre fugind îngroziţi. Mai multe aeronave au fost distruse. Ruşii resping varianta unui atac al armatei ucrainene. Spun că totul ar fi pornit de la o manevră greşită făcută într-un depozit de muniţie. Cu toate că imaginile arată explozii succesive la distanţe mari una de cealată. Fără să confirme un eventual atac, preşedintele Volodimir Zelenski a trimis un mesaj la doar câteva ore după exploziile din Crimeea.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: „Crimeea este a Ucrainei şi nu vom renunţa niciodată la ea. Războiul rusesc împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu Crimeea, cu eliberarea ei.”

Aeroportul se află în localitatea Novofedorivka, Crimeea. Linia frontului controlată de armata ucraineană este însă la peste 200 de kilometri distanţă, pe lângă localităţile Nikopol sau Miko, de exemplu.

Specialiştii spun că baza aeriană din Crimeea nu putea, cel puţin teoretic, să fi fost lovită cu sisteme HIMARS, de exemplu. Raza proiectilelor primite oficial de ucraineni este de aproape 80 de kilometri distanţă.

Un atac al partizanilor poate fi o explicaţie pentru exploziile din Crimeea, notează presa internaţională

11 oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi şi în Dnipro. 80 de rachete ruseşti au fost trase asupra poziţiilor militare şi civile. Zeci de case au fost distruse. La centrala nucleară de la Zaporojie situaţia rămâne în continuare tensionată. Rusia a anunţat că va conecta centrala la Crimeea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Militar ucrainean cu origini româneşti, mesaj din tranşee: "Mulţumesc tuturor pentru ajutorul pe care l-aţi dat"