Meniu LIVE
Search
x

Noi imagini de la baza militară rusească din Crimeea, după exploziile devastatoare. Kievul susține că ar fi "opera" partizanilor

Un orăşel de pe litoralul de vest al Crimeei, la peste 150 de kilometri de linia frontului, a fost zguduit pe neaşteptate de cel puţin 12 explozii puternice. Imaginile publicate de NEXTA, pe Twitter, arată amploarea dezastrului. 

De Redactia Observator la 10.08.2022, 10:43

Nori uriaşi de fum au putut fi văzuţi în videoclipurile postate pe reţelele sociale, din Crimeea, o destinaţie de vacanţă pentru mulţi ruşi. Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 şi a folosit-o în februarie ca una dintre rampele de lansare pentru invazia sa.

Moscova a spus că exploziile, cel puţin 12 conform martorilor, au fost detonări ale muniţiei depozitate, nu rezultatul unui atac. Ministerul Apărării de la Moscova s-a grăbit să afirme că s-a produs doar un accident, provocat de nerespectarea normelor de siguranţă.

Reacția Kievului

Avioanele şi instalaţiile militare nu ar fi avut de suferit. Imaginile apărute pe reţelele sociale arată, însă, că atât baza aeriană cât şi blocurile de locuinţe din apropiere au fost serios avariate. Conducerea pro-rusă a Crimeei a anunţat, în cele din urmă, că o persoană a murit, iar alte opt au fost rănite.

Pe de altă parte, Kievul a negat orice responsabilitate pentru incident. Un oficial ucrainean a sugerat că explozia de la baza aeriană rusă din Crimeea ar fi putut fi opera unor partizani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Noi imagini de la baza militară rusească din Crimeea, după exploziile devastatoare. Kievul susține că ar fi "opera" partizanilor

Breaking News

Trei moduri în care Putin poate folosi arme nucleare tactice

Trei moduri în care Putin poate folosi arme nucleare tactice