Antena Meniu Search
x

Video Ministrul britanic al Sănătăţii, surprins sărutându-şi amanta în timpul serviciului. Două zile mai târziu a demisionat pentru nerespectarea distanţării sociale

Scandal amoros în guvernul Marii Britanie. În plină pandemie, ministrul britanic al Sănătăţii a fost nevoit să îşi dea demisia, după ce a fost surprins sărutându-şi amanta în timpul serviciului. Însă, oficial, nu aventura extraconjugală l-a lăsat fără funcţie, ci faptul că a încălcat regula privind distranţarea socială la locul de muncă, pe care Guvenul din care face parte a impus-o.

de Redactia Observator

la 28.06.2021, 14:17

Vezi și

Scandalul amoros din Regat a izbucnit când celebrul cotidian The Sun a publicat o înregistrare video în care ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, căsătorit şi tată a trei copii, şi una dintre consilierele sale, la rândul ei căsătorită, se sărută şi se îmbrăţişează chiar în biroul instituţiei.

Demisie pentru nerespectarea distanţării sociale

Filmarea, de numai un minut, a fost suficientă pentru a declanşa un război politic şi mediatic în Marea Britanie. La două zile de la aparitia înregistrării, Matt Hancock şi-a dat demisia. Motivul? Nu a respectat distanţare socială!

Matt Hancock, fost ministru al Sănătăţii: Înţeleg sacrificiile enorme pe care toată lumea din această ţară le-a făcut, pe care toţi le-aţi făcut, iar noi, cei care facem aceste reguli, trebuie să le respectăm, şi de aceea trebuie să îmi dau demisia.  

În ultimele luni, Matt Hancock a fost puternic contestat pentru modul în care a gestionat pandemia, mai ales că, în ciuda unei campanii de vaccinare de succes, varianta indiană a coronavirusului a dus la o explozie de cazuri în Regat. 

Jonathan Ashworth, membru al Opoziţiei: Nu poţi avea un ministru al Sănătăţii care să încalce regulile într-o pandemie, atunci când oamenilor le ceri să le respecte. 

Annelise Dodds, şefa Partidului Laburist: Ţineţi cont, trăim timpuri în care bunicii nu îşi pot îmbrăţişa nepoţii, când lucrătorii din Sănătate au făcut eforturi să se asigure că aceste reguli sunt respectate.

Isprăvile lui Matt Hancock nu au scăpat neobservate nici de regina Elisabeta a doua, care, deşi nu trebuie să se implice în deciziile politice, a lăsat să îi scape o ironie la adresa fostului ministru. 

Regina Elisabeta a II-a: Tocmai ce am vorbit cu ministrul vostru de la Sănătate, săracul om...

Nimeni nu ştie când a început idila. Presa britanică scrie că cei doi sunt prieteni buni de 20 de ani, iar anul anul trecut Matt Hancock şi-a angajat discret actuala amantă la minister, iar de atunci a fost nelipsită de la evenimentele oficiale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ministrul britanic al Sănătăţii, surprins sărutându-şi amanta în timpul serviciului. Două zile mai târziu a demisionat pentru nerespectarea distanţării sociale