Antena Meniu Search
x

Ministrul Kuleba cere echipei de negociatori cu Rusia să nu mânânce, să nu bea și să nu atingă nimic

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a transmis echipei de negociatori cu Federația Rusă să nu mănânce, să nu atingă și să nu bea, scrie The Telegraph. Avertismentul a fost lansat după ce Wall Street Journal a informat luni că membrii delegaţiei ucrainene, inclusiv oligarhul rus Roman Abramovici, au fost otrăviţi la începutul lunii martie. Articolul a apărut înainte anunţului programării reluării negocierilor marţi, la Istanbul.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 10:24

Ministrul Kuleba cere echipei de negociatori cu Rusia să nu mânânce, să nu bea și să nu atingă nimic
Ministrul Kuleba cere echipei de negociatori cu Rusia să nu mânânce, să nu bea și să nu atingă nimic - Profimedia Images

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Extene, a avertizat oamenii să nu „mănânce sau să bea” atunci când negociază cu Rusia, în contextul discuțiilor despre posibila otrăvire chimică a miliardarului rus Roman Abramovici.

„Îi sfătuiesc pe toți cei care merg la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce sau să bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta la prima mână”, a spus Kuleba, potrivit Sky News. „În al doilea rând, toate aceste povești - cineva a auzit ceva undeva, niște surse - acum există o mulțime de acest gen, pentru că toată lumea este însetată de știri, de senzații”.

Acuzații de otrăvire

O echipă a colectivului de jurnalişti de investigaţie Bellingcat a declarat că are confirmat că trei membri ai delegaţiei implicate în discuţiile de pace au prezentat simptome compatibile cu otrăvirea cu arme chimice în noaptea de 4 martie.

Pe acelaşi subiect

O presupusă victimă ar fi fost Abramovici. Nu se cunoaşte deocamdată dacă acesta a făcut declaraţii publice despre o posibilă otrăvire. Potrivit WSJ, linia dură de la Moscova urmărea să se asigure că discuţiile de pace se încheie cu un eşec.

Rustem Umerov, un alt membru al delegaţiei descris ca victimă a atacurilor de către WSJ, a scris luni dimineaţă pe Facebook că se simte bine."Sunt bine. Acesta este răspunsul meu la toate bârfele răspândite în jur. Vă rugăm să nu aveţi încredere în nicio informaţie neverificată. Este în derulare, de asemenea, un război informaţional", a scris Umerov.

Un alt membru al delegaţiei ucrainene, Denis Kireev, a fost omorât prin împuşcare la Kiev pe 5 martie, în circumstanţe care rămân neclare. Conform informaţiilor apărute iniţial în presă, Kireev ar fi spionat pentru Rusia, deşi ulterior i s-au adus onoruri oficiale ca membru al serviciului militar de informaţii ucrainene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ministrul Kuleba cere echipei de negociatori cu Rusia să nu mânânce, să nu bea și să nu atingă nimic