Antena Meniu Search
x

Cutremurător. Chimistul eminent român care s-a sinucis la Londra avea un proiect de lege al cărui beneficiar ar fi fost acum, după moarte

Moartea unui tânăr cercetător român trezeşte suspiciuni în Anglia. Dan-Tiberiu Sbîrcea era doctor în chimie şi liderul liberalilor din Marea Britanie.

Vezi și

Moartea unui tânăr cercetător român trezeşte suspiciuni în Anglia. Dan-Tiberiu Sbîrcea era doctor în chimie şi liderul liberalilor din Marea Britanie. Colegii l-au găsit fără suflare în apartamentul său din Londra. Şi-ar fi luat viaţa fără nicio explicaţie, iar poliţiştii încearcă să dezlege misterul morţii lui.

"Un coleg, un prieten, un om minunat. Un geniu, un Einstein al lumii moderne." Cuvintele de laudă la adresa lui Tiberiu Sbîrcea nu mai contenesc. Vestea morţii tânărului chimist este de neimaginat pentru cei care l-au cunoscut.

„Prima oară în viaţa mea când simt ca pământul îmi fuge de sub picioare. Vicepreşedintele PNL Marea Britanie, bunul meu prieten Tiberiu Dan-Tiberiu Sbîrcea a încetat din viaţă." a scris pe pagina sa de facebook Dorian Curcanu.

Tânărul român tocmai îşi susţinuse doctoratul în chimie. Lucrarea era doar unul dintre proiectele de excepţie pe care le realizase în ultimul timp. În camera din Parsons Green, în vestul Londrei, unde s-au născut atâtea idei geniale, prietenii l-au găsit fără suflare, luni. 

Culmea ironiei este că Tiberiu lucra la un proiect de lege pentru repatrierea conaţionalilor care sfârşeau departe de locurile natale. Acum, apropiaţii strâng bani pentru a-l repatria pe el. Vor să îi aducă trupul în Târgu Cărbuneşti, de unde a plecat în 2009 pentru a-şi urma scurta, dar strălucita carieră.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a elucida condiţiile misterioasei morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cutremurător. Chimistul eminent român care s-a sinucis la Londra avea un proiect de lege al cărui beneficiar ar fi fost acum, după moarte