Meniu LIVE
Search
x

Video Moment emoţionant pentru o fostă prim-balerină, bolnavă de Alzheimer. Atitudinea ei s-a schimbat complet pe muzica din Lacul Lebedelor

Clipe emoţionante pentru o fostă prim-balerină care suferea de Alzheimer. Femeia şi-a schimbat brusc atitudinea, după ce a auzit un fragment muzical din Lacul Lebedelor. Aceasta a început chiar să reconstituie cu mâinile mişcările graţioase pe care le executa pe vremuri.

De Andreea Anghel la 11.11.2020, 19:19
  • O fostă prim-balerină diagnosticată cu Alzheimer s-a emoţionat când a auzit un fragment din Lacul Lebedelor
  • Femeia a început să reproducă mişcările pe care le executa în tinereţe, pe scenă
  • Cele mai importante ştiri ale zilei, la Observator 19

Marta C. Gonzalez a fost prim-balerină la New York, în anii 1960. Momentul emoționant a fost surprins înainte de moartea acesteia, din 2019, potrivit dailymail.co.uk.

Din imagini se poate observa cum femeia care se afla într-un scaun cu rotile, într-un azil din Valencia, primeşte o pereche de căşti şi începe să asculte un fragment dintr-o piesă pe care fosta prim-balerină performa în tinereţe. 

Vizibil emoţionată, doamna Gonzalez se lasă inundată de muzică şi în doar câteva momente începe să traseze în aer mai multe mişcări cu mâinile, mişcări pe care le executase cu graţie pe scenă, în 1967. 

Deşi fusese diagnosticată cu Alzheimer, femeia pare că îşi aminteşte coregrafia pe care a dansat acum zeci de ani. 

După terminarea spectacolului, ea a fost răsplătită cu un rând de aplauze din partea celor prezenţi.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Moment emoţionant pentru o fostă prim-balerină, bolnavă de Alzheimer. Atitudinea ei s-a schimbat complet pe muzica din Lacul Lebedelor

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%