Video

Din cauza căldurii, un bărbat din Satu Mare a murit într-o staţie de autobuz. În plină caniculă, mai multe ştranduri stau închise, invadate de buruieni

De Oana Matache.
Publicat: 15.07.2021, 17:13.
Actualizat: 15.07.2021, 17:27

Canicula face noi victime. La Satu Mare, un bărbat de 64 de ani s-a prăbuşit fără suflare într-o staţie de autobuz. În contextul în care arşiţa ajunge de nesuportat oamenii caută oaze de răcoare. Dar în multe oraşe din ţară ştrandurile şi bazinele sunt lăsate în paragină. Se întâmplă şi în Baia Mare, acolo unde bazinul olimpic şi ştrandul municipal au fost invadate de bălării.

În 13 ianuarie 2020 s-au sistat lucrările pentru timp nefavorabil, dar din păcate finanţarea nu a mai existat până acum 3 săptămâni. Ca urmare, în perioada imediat următoare se vor scoate la licitaţie restul de lucrări rămase. Așa se poate rezuma stadiul lucrărilor la bazinul olimpic din Baia Mare. Construit în anii 1970, locul era frecventat de băimăreni în zilele caniculare. Acum, bazinul se află în administrarea Ministerului Sportului, dar niciodată nu s-au găsit bani pentru reabilitarea acestuia. Și totuși, speranța moare ultima.

"În situația în care anul viitor se primesc sumele solicitate pentru încheierea contractului, în mod normal ar trebui să fie gata undeva la începutul verii viitoare", spune Andrei Sorin Ovidiu, director CSN Lascăr Pană.

Alt loc, aceeaşi paragină... strandul municipal pus sub lacăt de ani buni. Teoretic reabilitarea ar fi început în 2016. Practic în bazine în loc de apă cristalină vedem copaci. Ştrandul ar fi trebuit să fie unul modern dotat şi cu bazine pentru tratamentul balnear. Cel puţin acesta era planul primăriei, dar de atunci au trecut cinci ani şi nimic nu s-a întâmplat.

Citește și:

"În tinereţe, bineînţeles, făceam ştrand în această zonă. Foarte decepționată am fost pentru că este imposibil să îţi dai cu părerea despre felul cum arată. Este un loc pustiu care lasă semne de întrebare: ce va fi cândva", spune o localnică. "Nici nu am fost de groază cum arată. Dar nu numai ştrandul. Şi celălalt care era bazin de înot. Deci nu se poate aşa ceva", spune o altă femeie. Lipsiţi de oazele de răcoare băimărenii se văd obligaţi să caute refugiul contra caniculei în alte judeţe sau chiar peste hotare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.