Antena Meniu Search
x

Momentul în care un soldat ucrainean rămâne fără un picior după ce calcă pe o mină. Îşi leagă singur un garou şi se târăşte spre un blindat

Război în Ucraina. Ucrainenii avansează pe toate fronturile, profitând şi de rebeliunea armată din Rusia, dar victoriile vin cu un preţ. Imagini crunte au fost filmate pe frontul din Zaporojie. Un soldat ucrainean a fost filmat cum sare dintr-un blindat Bradley pe un câmp minat şi îşi pierde un picior de la genunchi în explozie. Bărbatul încerca să ajute alţi soldaţi răniţi de mine. Nu îşi pierde totuşi prezenţa de spirit. În ciuda durerii îşi leagă singur un garou şi se târăşte spre blindat. 

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 14:34

Vezi și

Imagini tulburătoare au fost filmate pe frontul de sud din Ucraina. Scenele surprise cu o dronă arată mai mulţi soldaţi ucraineni răniţi de mine în timpul unui asalt în direcţia Zaporojie. Un alt soldat ucrainean, cel mai probabil cu pregătire medicală, care încerca să-i ajute pe răniţi sare dintr-un blindat direct pe o mină şi îşi pierde jumătate de picior în explozie. 

Soldatul care sare dintr-un Bradley poartă mănuşi albastre iar unele surse susţin că ar fi călcat direct pe o mină antipersonal rusească denumită "fluture" sau "petală". Deşi îşi pierde piciorul până la genunchi în explozie, nu îşi pierde prezenţa de spirit. Îşi leagă imediat un garou în partea superioară a piciorului pentru a opri sângerarea. Apoi are puterea să se târâie până la blindat. 

Scenele grafice au fost răspândite şi de canalul de Twitter OSINTdefender care publică informații open-source. Imagini explicite prezintă o înaintare recentă "eşuată" a ucrainenilor pe linia frontului din regiunea Zaporojie, cu cel puțin 6 blindate de luptă M2A2 Bradley și 1 vehicul de deminare IMR-2 despre care ruşii pretind că au fost distruse de artilerie şi câmpurile de mine. Un soldat ucrainean pare să-și piardă un picior după ce a sărit pe o mină. 

Se pare că înaintarea a foarte aproape de locul unde o coloană de blindate ucrainene a suferit pierderi semnificative de echipamente occidentale în timpul unui atac eşuat pe direcţia Orikhiv pe 7 iunie, relatează  OSINTdefender. Noul atac s-ar fi petrecut la câteva sute de metri de locul respectiv. Ulterior, OSINTdefender a publicat o filmare completă, de 11 minute, înregistrată de o dronă ucraineană cu atacul ucrainean eşuat.  

Pe acelaşi subiect

Contraofensiva ucraineană face progrese pe toate liniile frontului, a anunţat Zelenski luni noapte. Militarii Kievului au recâștigat controlul în mai multe localități din Herson și Donețk.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Forţele ucrainene recuceresc teritorii ocupate de Rusia încă din 2014 

Contraofensiva ucraineană, care a început în urmă cu câteva săptămâni, a avansat şi a permis recucerirea unor teritorii ocupate de trupele ruse încă din 2014, conform raportului zilnic al Ministerului britanic al Apărării. Grupuri aeropurtate ucrainene au făcut mici progrese la est de satul Krasnohorivka, în apropiere de oraşul Doneţk, în estul Ucrainei, se arată în raportul publicat pe Twitter.

"Mai multe asalturi ucrainene simultane recente" în Donbas "au suprasolicitat", "din câte se pare", forţele autoproclamatei republici populare Doneţk, nerecunoscute de comunitatea internaţională, şi unităţile cecene care operează acolo, sugerează raportul, în baza unor date operative. Trupele ruse au lansat o invazie pe scară largă în Ucraina în februarie 2022 şi ocupă în prezent aproximativ 20% din teritoriul ucrainean.

În 2014, Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea din Marea Neagră, încălcând legislaţia internaţională. În acelaşi an, separatişti proruşi susţinuţi de Moscova cu arme, bani, muniţii şi voluntari au ocupat părţi din regiunile Doneţk şi Lugansk, componente ale zonei miniere Donbas (est).

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic informaţii despre evoluţia acţiunilor de luptă de pe frontul în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse cu peste 16 luni în urmă. Moscova acuză Londra de o campanie de dezinformare ţintită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un soldat ucrainean rămâne fără un picior după ce calcă pe o mină. Îşi leagă singur un garou şi se târăşte spre un blindat