Antena Meniu Search
x

A scăpat de război, dar l-a ucis soţia. Un luptător Wagner, înjunghiat de nevastă în timpul rebeliunii din weekend: Era "prea emotiv şi violent"

Un luptător Wagner s-a întors acasă viu şi nevătămat după un stagiu pe frontul din Ucraina, dar a murit în propria casă. Mercenarul a scăpat de gloanţele şi artileria ucrainenilor, însă a fost înjunghiat de propria soţie.

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 10:07

A scăpat de război, dar l-a ucis soţia. Un luptător Wagner, înjunghiat de nevastă în timpul rebeliunii din weekend: era "prea emotiv şi violent"
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit V1.ru, incidentul s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 24 iunie. Revenit de pe frontul din Ucraina în casa sa din Volgograd, omul a urmărit la televizor şi pe reţelele de socializare desfăşurarea evenimentelor din Rusia, acolo unde Grupul Wagner a declanşat o adevărată revoltă împotriva Armatei Ruse. Speriat de faptul că foştii săi colegi l-ar putea chema să se alăture rebeliunii şi că ar urma o confruntare sângeroasă cu Armata, omul s-a apucat să bea.

Nu a trecut mult timp şi totul a degenerat, mercenarul devenind violent cu soţia sa. Pentru a se apăra, femeia a luat un cuţit din bucătărie şi l-a înjunghiat. "Rana a fost gravă și profundă, iar bărbatul a sângerat până la moarte, înainte de sosirea ajutorului", notează sursa citată.

Revolta Wagner, oprită la fel de brusc pe cum a început

Vineri seară, Evgheni Prigojin, şeful Grupului Wagner, a avut o reacţie violentă la adresa Armatei Ruse şi i-a acuzat pe comandanţii acesteia că au distrus o tabără a mercenarilor şi a ucis mai mulţi luptători. Drept urmare, în cursul nopţii trupele Wagner au pornit în marş spre Moscova. În dimineaţa zilei de sâmbătă, Wagner "a cucerit" primul oraş de pe traseu, Rostov. Aici, Wagner a înconjurat Comandamentul regional al Armatei cu tancuri şi tehnică grea de luptă. Prigojin a cerut ca şefii Armatei să vină acolo pentru a discuta cu el. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Wagner şi-a continuat drumul spre Moscova.

Pe traseu, Wagner a fost atacat de multe elicoptere ale Armatei Ruse. Potrivit lui Prigojin, trei dintre aceste elicoptere au fost doborâte de mercenarii săi. La aproximativ 300 de kilometri de Moscova, convoiul Wagner s-a oprit brusc şi s-a întors din drum. Prima explicaţie a fost că Aleksandr Lukaşenko, preşedintele din Belarus, a negociat cu Evgheni Prigojin pentru a opri rebeliunea. Ulterior, şeful Wagner a declarat că şi-a oprit trupele pentru a evita o vărsare de sânge. Potrivit acestuia, trupele sale a desfăşurat artileria în zona Moscovei, dar echipele de recunoaştere au raportat un dispozitiv uriaş de apărare în jurul capitalei. Astfel, indiferent cine ar fi deschis focul, ar fi existat un număr impresionant de victime de ambele părţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » A scăpat de război, dar l-a ucis soţia. Un luptător Wagner, înjunghiat de nevastă în timpul rebeliunii din weekend: Era "prea emotiv şi violent"