Antena Meniu Search
x

Monstrul din Praga a mărturisit alte două crime, într-un bilet găsit în locuinţa lui

Atac armat în Praga. Autorul atacului armat în masă de la Universitatea Carolină din Praga, soldat joi cu 14 morţi şi 25 de răniţi, David Kozak, care s-a sinucis pe acoperişul universităţii, a recunoscut, într-un bilet, găsit de poliţişti la domiciliul acestuia, că i-a ucis pe un bărbat tânăr şi pe fiica acestuia în vârstă de două luni, în Pădurea Klanovice, la periferia capitalei cehe, la 15 decembrie, relatează BBC News.  

de Redactia Observator

la 28.12.2023, 17:44

David Kozak, în vârstă de 24 de ani, era suspectat, în afară de masacru, de această crimă dublă, comisă cu şase zile mai înainte. În biletul găsit de poliţişti la locuinţa atacatorului la 21 decembrie, acesta mărturiseşte că i-a ucis pe tată, în vârstă de 32 de ani, şi pe bebeluş la 15 decembrie. O analiză a confirmat autorul crimei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat această informaţie publicaţiei cehe Denik N, însă a declarat că ”conţinutul documentului nu poate fi făcut public pentru moment, din caua anchetei în curs”.

Presa cehă scrie că anchetatorii au început să-l caute pe atacator înainte de atac, pentru că numele lui David Kozak apărea pe o lungă listă de suspecţi în crima din Pădurea Klanovice. El este suspectat, de asemena, că şi-a ucis tatăl, găsit mort în satul Hostoun, la vest de Praga.

Cine este David Kozak

Pe acelaşi subiect

David Kozak a fost un tânăr de 24 de ani din oraşul Kladno, student la Universitatea Karolină din Praga, fără antecedente penale. Potrivit presei locale acesta şi-a ucis tatăl în ziua atacului, înainte de a comite masacrul de la facultate. 

Îmbrăcat complet în negru şi agitând o armă cu lunetă, atacatorul a urcat pe acoperişul Facultăţii de Filozofie din Praga după ce şi-a împuşcat zeci de colegi. A continuat să tragă asupra tinerilor şi din balcon. Pentru a fugi din calea terorii, unii au ieşit pe ferestre şi s-au ascuns la zeci de metri înălţime, pe ornamentele clădirii. Alţii, care au rămas în clase, au baricadat uşile cu tot ce au avut la îndemână. La 20 de minute de la masacru, poliția a găsit cadavrul bărbatului. 

Potrivit unei imagini suprinse pe un balcon al facultăţii, atacatorul avea o armă cu lunetă, o pușcă foarte scumpă, potrivit experţilor citaţi de presa cehă. "Din ce am văzut, era o armă lungă în stil AR-15, calibrul 308 Winchester. Deci cu cartușe relativ mari. Și avea o lunetă. Este o armă luxoasă și scumpă, care costă 200.000 de coroane (n.r peste 8000 de euro). Nu este raritate în Cehia, dar este chiar scumpă", a povestit un locotenent de armată, ieşit la pensie. 

Cehia, a 12-a cea mai sigură ţară din lume

După atacul armat de joi a urmat un val de mesaje de condolenaţe din întreaga lume. Două zile mai târziu, Cehia a adus un omagiu victimelor măcelului într-o zi de doliu naţional, în care s-a respectat un moment de reculegere, steagurile au fost coborâte în bernă, iar slujbe au avut loc în toată ţara.

Cehia este a 12-a cea mai sigiră ţară din lume, potrivit Indicelui Mondial al Păcii din 2023, iar violenţele armate sunt rare în această ţară. Însă, în 2015, un bărbat a ucis şapte bărbaţi şi o femeie înainte să se sinucidă, într-un restaurant, în sud-estul ţării, iar un bărbat înarmat a ucis şapte persoane într-un spital, în estul Cehiei, după care sinucis, în 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Monstrul din Praga a mărturisit alte două crime, într-un bilet găsit în locuinţa lui