Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care Zelenski cere insistent rachete americane cu rază lungă de acțiune. SUA refuză deocamdată livrarea

După tancuri, ucrainenii vor rachete cu rază lungă de acţiune şi avioane F-16. Cererea urgentă a fost făcută de Volodimir Zelenski. Preşedintele vede în ele singura şansă de a opri teroarea rusă. Până la livrarea blindatelor, însă, Moscova atacă furibund. Donbasul a fost epicentrul luptelor în ultimele 24 de ore. 

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 21:08

Vezi și

În 40 de localităţi din apropierea oraşului Bahmut, din Doneţk, a plouat cu rachete toată noaptea. Vuhledar a fost şi el scena luptelor dure, la fel şi oraşul Konstantinivka. Cel puţin 4 oameni au murit şi 17 au fost internaţi cu răni grave. În Herson, o clădire rezidenţială a fost distrusă. De la Kiev, preşedintele cere Occidentului şi mai multe arme grele - rachete cu rază lungă de acţiune.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Vom face tot ce putem, ca să ne asigurăm că partenerii noştri sunt deschişi să ne furnizeze aceste arme vitale - în special, să ne furnizeze ATACMS (n.r. Army Tactical Missile System) şi alte arme similare.

De ce sunt importante rachetele americanilor pentru armata Ucrainei

Rachetele americanilor au o rază de acţiune de până la 300 de kilometri şi pot ajunge mai departe decât orice alte arme furnizate ucrainenilor până acum. Cu ele, Kievul poate lovi mult în spatele liniilor inamice, însă unii analişti se tem că ar putea fi folosite chiar pentru a distruge ţinte din Rusia. Pentru că ating viteze de până la 4.200 de kilometri la oră, sunt practic imposibil de distrus în aer. Pentagonul a refuzat deocamdată livrarea.  

Momentan, Ucraina trebuie să se mulţumească cu rachetele HIMARS, care au o rază de acţiune de 80 de kilometri. În acelaşi timp, ucrainenii îşi doresc şi escadrile de avioane F-16, însă discuţiile despre ele sunt abia la început. 

Cele 321 de tancuri moderne trimise din Occident ar urma să fie, momentan, singurul as din mâneca ucrainenilor. Rusia a oferit un răspuns tranşant în urma declarației ministrului Apărării din Italia, care vede în ele singura cale de scăpare de un război mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Motivul pentru care Zelenski cere insistent rachete americane cu rază lungă de acțiune. SUA refuză deocamdată livrarea