Antena Meniu Search
x

Video Musulmanii au incendiat un templu şi vor să omoare un copil de 8 ani, pentru blasfemie. Băiatul a urinat într-o librărie cu cărţi religioase, în Pakistan

Un băiat hindus în vârstă de 8 ani ar putea fi condamnat la moarte în Pakistan, după ce a devenit cea mai tânără persoană acuzată de blasfemie în această ţară.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.08.2021, 17:26

Oamenii au dat foc la steagul Pakistanului, la o acţiune de protest faţă de lipsa de protecţie acordată minorităţilor
Oamenii au dat foc la steagul Pakistanului, la o acţiune de protest faţă de lipsa de protecţie acordată minorităţilor - Profimedia Images

Băiatul şi familia lui se află acum sub protecţie, după ce o gloată musulmană a atacat şi distrus un templu hindus în oraşul conservator Bhong, ca răspuns la faptul că instanţa a eliberat copilul pe cauţiune. 

Băiatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost arestat sub acuzaţia de urinare intenţionată pe o carpetă într-o medresă, şcoală religioasă găzduită de o moschee, unde se aflau mai multe cărţi religioase.

Mulţimea susţine că băiatul a comis o blasfemie, care poate fi pedepsită cu moartea în Pakistan, ţară în care astfel de acuzaţii au incitat adesea la violenţă şi atacuri mortale. Trupele paramilitare au fost desfăşurate în zonă pentru a calma spiritele, mulţi hinduşi fugind din case de frică.

Hinduşii şi-au abandonat casele de frica musulmanilor

Pe acelaşi subiect

Un membru al familiei copilului a declarat pentru The Guardian că "băiatul nu este conştient de astfel de probleme de blasfemie şi nu înţelege ce a făcut atât de greşit şi de ce a fost ţinut în închisoare timp de o săptămână". "Ne-am lăsat magazinele şi munca, întreaga comunitate este speriată şi ne temem de consecinţe. Nu vrem să ne mai întoarcem în această zonă. Nu vedem nicio măsură concretă de protejare a minorităţilor", a spus acesta.

Cazul a şocat activiştii şi experţii, care spun că acuzaţiile de blasfemie împotriva copilului sunt fără precedent. 

Legile Pakistanului privind blasfemia au fost adesea criticate de grupurile pentru respectarea drepturilor, fiind văzute ca fiind vagi şi folosite abuziv pentru a discrimina grupurile religioase minoritare, într-o ţară majoritar-musulmană.

Musulmanii au incendiat un templu hindus drept răzbunare

Deşi tribunalele au pronunţat sentinţe cu moarte pentru cei condamnaţi, Pakistan nu a dus niciodată o execuţie până la capăt. Însă legile blasfemiei sunt văzute şi ca o acoperire pentru justiţiari să îi atace pe cei acuzaţi de crime. 

Premierul Imran Khan a condamnat atacul asupra templului hindus pe Twitter, anunţând că a cerut şefului poliţiei provinciale să ia măsuri împotriva ofiţerilor care prin neglijenţă au contribuit la atac. Khan a promis de asemenea că guvernul va restaura templul. 

Poliţia a arestat de atunci 50 de persoane suspectate că au distrus templul şi caută alţi 100 de suspecţi. 

Atacurile asupra hinduşilor, tot mai dese

Musulmanii şi hinduşii au trăit în mare în pace în Pakistan, dar în ultima vreme au avut loc atacuri asupra templelor Hindu. Majoritatea hinduşilor din Pakistan au migrat în India în 1947, când ţara a fost divizată de guvernul britanic. 

În 2012, o fată creştină în vârstă de 14 ani a fost acuzată că a ars pagini din Coran, dar a fost ulterior eliberată pe cauţiune, într-un oraş de lângă Islamabad. 

Rimsha Masiha fost dusă cu elicopterul într-o locaţie secretă, după o operaţiune dramatică în care siguranţa ei a fost pusă la încercare. Ulterior aceasta a scăpat şi a plecat în Canada, alături de familia ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Musulmanii au incendiat un templu şi vor să omoare un copil de 8 ani, pentru blasfemie. Băiatul a urinat într-o librărie cu cărţi religioase, în Pakistan