Antena Meniu Search
x

Fiica ambasadorului afgan în Pakistan a fost răpită și „sever torturată” la Islamabad. Tânăra are 26 de ani

Fiica ambasadorului Afganistanului în Pakistan a fost răpită din inima capitalei pakistaneze Islamabad și torturată pentru mai multe ore, au anunțat sâmbătă oficiali din ambele țări. Nimeni nu a fost arestat în legătură cu atacul care s-a petrecut vineri asupra lui Silsila Alikhil, în vârstă de 26 de ani. Ministerul afgan de Externe a emis o declarație cerând o investigație rapidă, spunând că tânăra a fost „sever torturată”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.07.2021, 22:24

Fiica ambasadorului afgan în Pakistan a fost răpită și „sever torturată” la Islamabad. Tânăra are 26 de ani
Fiica ambasadorului afgan în Pakistan a fost răpită și „sever torturată” la Islamabad. Tânăra are 26 de ani - Shutterstock

Un raport medical din spital, văzut de The Associated Press, spunea că a suferit lovituri la cap, avea urme de frânghie la încheieturi și picioare și a fost puternic bătută. Exista suspiciunea că i-ar fi fost rupte mai multe oase și că i se vor face mai multe investigații.

Nu există detalii despre răpitorii fiicei ambasadorului afgan în Pakistan

Raportul mai spunea că răpitorii ei au torturat-o mai bine de cinci ore și că a fost adusă la spitalul din Islamabad de poliție. Nu au existat detalii despre răpirea în sine sau circumstanțele eliberării ei.

Pakistanul a numit atacul „deranjant” și a declarat că securitatea la reședința ambasadorului afgan la Islamabad a fost consolidată. 

Pe acelaşi subiect

Ministrul afgan de Externe a declarat că condamnă cu tărie acest „act urât” și și-a exprimat îngrijorarea față de diplomații afgani și familiile lor din Pakistan.

Atacul asupra tinerei de 26 de ani, condamnat de oficialii celor două țări

Relațiile dintre cele două țări sunt extrem de tensionate. Pe de o parte, Afganistanul susține că Pakistanul trimite mii de militanți jihadi să lupte în Afganistan și să ofere refugiu sigur pentru talibani. La rândul său, Pakistanul acuză Kabul că adăpostește grupul anti-pakistanez Tehreek-e-Taliban Pakistan - talibanii pakistanezi - și, de asemenea, armata secesionistă de eliberare a Balucistanului.

Pe măsură ce violența escaladează în Afganistan odată cu retragerea trupelor SUA și NATO, unii oficiali din guvernul afgan au intensificat atacurile verbale asupra Pakistanului.

Un senator feminin în Pakistan, Sherry Rahman, a condamnat atacul de vineri și a scris pe Twitter că „fiica ambasadorului Afganistanului este o femeie tânără și nu ar trebui să se confrunte cu NICIUN obstacol atunci când merge în centrul Islamabadului, și, mai important, are dreptul la protecție diplomatică în Pakistan".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Fiica ambasadorului afgan în Pakistan a fost răpită și „sever torturată” la Islamabad. Tânăra are 26 de ani