Antena Meniu Search
x

"Nenorocit nebun". Biden l-a atacat dur pe Putin și a promis sancţiuni majore împotriva Rusiei, după moartea lui Navalnîi

Joe Biden l-a calificat, miercuri, pe preşedintele rus Vladimir Putin drept un "ticălos nebun", în timpul unei întâlniri cu donatori ai Partidului Democrat la San Francisco (California), când l-a atacat virulent şi pe rivalul său Donald Trump.

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 08:42

"Nenorocit nebun". Biden l-a atacat dur pe Putin și a promis sancţiuni majore împotriva Rusiei, după moartea lui Navalnîi
"Nenorocit nebun". Biden l-a atacat dur pe Putin și a promis sancţiuni majore împotriva Rusiei, după moartea lui Navalnîi - Profimedia Images

"Ameninţarea existenţială este reprezentată de schimbările climatice. Mai este şi ticălosul ăla nebun de Putin, mai sunt şi alţii, şi trebuie să ne facem mereu griji cu privire la războiul nuclear, dar ameninţarea existenţială pentru omenire sunt schimbările climatice", a declarat preşedintele democrat, în vârstă de 81 de ani, care candidează pentru un al doilea mandat, într-un scurt discurs la care a participat un mic grup de jurnalişti.

În limba engleză, Joe Biden a folosit cele trei litere "SOB", prescurtare de la "son of a bitch", o insultă care poate fi tradusă prin "ticălos", "nenorocit" sau chiar "fiu de căţea". 

De asemenea, el l-a atacat pe fostul preşedinte Donald Trump, care va fi, cel mai probabil, adversarul său în noiembrie, şi reacţia sa la moartea în închisoare a lui Alexei Navalnîi.

Republicanul a comparat problemele sale cu justiţia americană cu o persecuţie politică şi şi-a comparat soarta cu cea a opozantului rus.

Pe acelaşi subiect

"Dacă aş fi spus aşa ceva în faţa voastră acum 10 sau 15 ani, aţi fi crezut cu toţii că ar trebui să fiu internat cu forţa", a declarat Joe Biden.

Preşedintele american îl numise deja în trecut pe omologul său rus "măcelar" şi "criminal de război". Vineri, el a promis că va anunţa sancţiuni "majore" împotriva Rusiei ca răspuns la moartea lui Alexei Navalnîi.

Joe Biden, care are reputaţia de a înjura cu uşurinţă în privat. El l-a numit "ticălos" pe un jurnalist de la Fox News, canalul preferat al conservatorilor, în ianuarie 2022, când a crezut că microfonul îi fusese închis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » "Nenorocit nebun". Biden l-a atacat dur pe Putin și a promis sancţiuni majore împotriva Rusiei, după moartea lui Navalnîi