Antena Meniu Search
x

Video Zeci de oameni arestaţi în Rusia, la mitinguri organizate în memoria lui Alexei Navalnîi. Printre ei s-ar afla şi doi jurnalişti

Moartea subită a lui Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai mari duşmani ai lui Vladimir Putin, a dus la apariţia unui val de reacţii la nivel mondial. Înalţii oficiali spun că în spatele decesului se află cu siguranţă liderul rus. În Rusia au avut loc numeroase comemorări pentru Navalnîi însă s-au soldat cu reţinerea a zeci de participanţi. Au fost depuse flori şi aprinse lumânări şi în faţa ambasadelor ruseşti din alte ţări.

de Redactia Observator

la 17.02.2024, 08:01

Vezi și

Decesul lui Alexei Navalnîi a generat reacţii din întreaga lume.

Toţi arată cu degetul spre Kremlin şi Vladimir Putin. 

Joe Biden dă vina pe Putin pentru moartea lui Alexei Navalnîi

Joe Biden, preşedintele SUA: Fiţi siguri! Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi. Putin este responsabil. Ce i s-a întâmplat lui Navalnîi este o altă dovadă a brutalităţii lui Putin. 

Pe acelaşi subiect

Antony Blinken, secretarul de Stat al SUA: Timp de peste zece ani, guvernul rus şi Putin l-au persecutat, l-au otrăvit şi l-au încarcerat pe Alexei Navalnîi. 

Kamala Harris, vicepreşedinte SUA: Este un nou semn al brutalităţii lui Putin. Indiferent de povestea pe care o spun ei, să fie clar: Rusia este responsabilă!

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: L-am întâlnit pe Navalnîi aici, în Berlin, când era în Germania, pentru a se recupera după otrăvire. Am vorbit cu el despre curajul imens de care dă dovadă întorcându-se în ţara lui. Acum, probabil, a plătit pentru curaj cu propria sa viaţă. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Este clar că a fost ucis de Putin, la fel ca alte mii de oameni, chinuiţi şi torturaţi, din cauza acestei creaturi. Lui Putin nu-i pasă cine moare, atâta timp cât îşi menţine poziţia. 

Klaus Iohannis: Cerem Rusiei să facă o anchetă transparentă și cuprinzătoare

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiei pe plaforma X şi a cerut Rusiei o anchetă transparentă a morţii: Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă către familia și prietenii săi. Astăzi, comunitatea internațională a pierdut un luptător curajos pentru libertate și drepturi. Cerem Rusiei să facă o anchetă transparentă și cuprinzătoare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de persoane au fost reținute în orașe rusești la mitinguri în memoria lui Alexei Navalnîi

Susţinătorii lui Navalnîi au ieşit cu sutele, în stradă, în numeroase oraşe din Rusia. Oamenii au aprins lumânări şi au depus flori lângă portretele acestuia. 

Navalnîi! Navalnîi! Navalnîi! 

Aproape o sută de participanţi din toată ţara au fost reţinuţi de poliţiştii trimişi să supravegheze demonstraţiile. Printre ei s-ar fi aflat şi doi jurnalişti.

Flori şi lumânări şi în faţa ambasadelor ruseşti din alte ţări

Sute de bulgari s-au adunat în faţa ambasadei ruseşti din Sofia unde, în genunchi, au ţinut un minut de reculegere pentru Navalnîi.  Şi susţinătorii din Berlin s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu criticului lui Putin. Prezenţi cu pancarte şi lumânări, zeci de oameni din Londra s-au declarat devastaţi şi furioşi de vestea morţii lui Nvalnîi. 

În Argentina, oamenii au început să lovească gardul din jurul ambasadei ruseşti, iar un bărbat a fost reţinut după ce a încercat să arunce cu ouă în clădire. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Zeci de oameni arestaţi în Rusia, la mitinguri organizate în memoria lui Alexei Navalnîi. Printre ei s-ar afla şi doi jurnalişti