Antena Meniu Search
x

Joe Biden dă vina pe Vladimir Putin pentru moartea lui Alexei Navalnîi: "E responsabil"

Preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil de moartea opozantului Aleksei Navalnîi în închisoare, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.02.2024, 21:21

Joe Biden dă vina pe Vladimir Putin pentru moartea lui Alexei Navalnîi: "E responsabil"
- Profimedia

Potrivit liderului de la Casa Albă, nu există motive să se creadă că relatările privind moartea lui Navalnîi nu sunt adevărate. Biden a mai spus că nu este surprins de anunţul privind decesul opozantului rus, precizând însă că este "scandalizat". "Nu vă înşelaţi, Putin este responsabil de moartea lui Navalnîi. Putin este responsabil", a declarat preşedintele american în cadrul unui discurs la Casa Albă. "Ceea ce s-a întâmplat cu Navalnîi este o nouă dovadă a brutalităţii sale", a subliniat el.

Biden recunoaşte însă că nu ştie ce s-a întâmplat exact cu Navalnîi

"Nu ştim exact ce s-a întâmplat", a adăugat Joe Biden. "Dar nu există nicio îndoială că aceasta este consecinţa a ceva ce au făcut Putin şi asasinii lui", a spus Biden. Preşedintele SUA, care l-a descris pe opozantul rus drept o "voce puternică pentru adevăr, chiar şi în închisoare", a menţionat că "evaluează opţiunile" cu privire la un răspuns la acest deces, fără a da mai multe detalii.

În 2021, după ce s-a întâlnit cu preşedintele rus în Elveţia, Biden a fost întrebat despre consecinţe în cazul morţii lui Navalnîi şi a răspuns: "Am spus clar că consecinţele vor fi dezastruoase pentru Rusia". "Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Aleksei Navalnîi, curajul lui nu va fi uitat", a afirmat Joe Biden.

Activistul în vârstă de 47 de ani a decedat vineri într-o colonie penitenciară îndepărtată în zona arctică, unde ispăşea o pedeapsă pentru "extremism", în condiţii foarte dificile. Cauza morţii sale încă nu este cunoscută, fiind aşteptată expertiza medico-legală.

Occidentalii au învinuit Rusia pentru decesul lui Navalnîi, iar soţia acestuia Iulia Navalnaia a cerut comunităţii internaţionale să recunoască faptul că şeful statului rus este "personal responsabil" de moartea soţului ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Stiri externe » Joe Biden dă vina pe Vladimir Putin pentru moartea lui Alexei Navalnîi: "E responsabil"