Antena Meniu Search
x

Putin regretă că nu a început războiul mai repede şi e surprins că Tucker Carlson nu i-a pus întrebări mai grele. Cum îl ajută pe Trump

Vladimir Putin a făcut declaraţii aparent neaşteptate. După interviul controversat cu jurnalistul american Tucker Cralson, liderul de la Kremlin nu s-a ferit să spună că îl preferă pe democratul Joe Biden în locul lui Donald Trump. Preşedintele Rusiei  şi-a justificat alegerea prin a spune că Biden este este mult mai experimentat și previzibil. Totuşi declarația sa pare să fie îndreptată către alegătorii americani și să îl  ajute astfel pe Donald Trump.

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 21:37

Vezi și

Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat un interviu şi jurnalistului Pavel Zarubin de la televiziunea rusă, în care a vorbit despre războiul din Ucraina, a exprimat opinii despre Statele Unite şi alte ţări şi şi-a împărtăşit impresiile după recentul interviu pe care l-a acordat cu câteva zile în urmă jurnalistului american Tucker Carlson.

Extrase din noul interviu au fost publicate miercuri seara pe canalul de pe Telegram al Kremlinului. Interviul integral va fi difuzat joi de televiziunea rusă în cadrul programului ''Moscova. Kremlin. Putin''.

Putin: Singurul lucru pe care îl regret e că nu am început războiul mai repede

Războiul din Ucraina. Putin a spus că politicienii occidentali îi denaturează cuvintele cu privire la motivele care au stat la baza războiului din Ucraina, pe care el îl numeşte ''operaţiune militară specială'', şi anume refuzul Kievului de a pune în aplicare Acordurile de la Minsk. "Nu am spus niciodată că începutul operaţiunii noastre speciale în Ucraina s-a datorat ameninţării unui atac al NATO asupra Rusiei", a declarat Putin, citat de TASS.

Pe acelaşi subiect

El a explicat că se referea la extinderea constantă a NATO şi la planurile Kievului de a adera la aceasta: "Bineînţeles, am fost şi suntem în continuare îngrijoraţi de posibilitatea ca Ucraina să fie atrasă în NATO, pentru că ar fi o ameninţare la adresa securităţii noastre".

"Refuzul total al autorităţilor ucrainene de astăzi de a pune în aplicare Acordurile de la Minsk a fost un adevărat factor declanşator", a afirmat liderul de la Kremlin, adăugând că "singurul lucru pe care îl putem regreta este că nu am început acţiunile noastre active mai devreme, crezând că avem de-a face cu oameni decenţi".

Putin: Îl prefer pe Joe Biden în locul lui Donald Trump

Preşedintele american preferat. Vladimir Putin a declarat că Rusia este gata să lucreze cu orice preşedinte al Statelor Unite, ales de poporul american, dar l-ar prefera mai degrabă pe Joe Biden, în locul lui Donald Trump, ca preşedinte al SUA. ''Biden'', a răspuns şeful Kremlinului la întrebarea care dintre cei doi ar fi mai bun pentru Rusia ca preşedinte al SUA. "Este mai experimentat şi mai previzibil. Este un politician de şcoală veche. Dar noi vom lucra cu orice lider al SUA, ales de poporul american", a spus Putin.

Întrebat despre dezbaterea privind starea de sănătate a lui Biden, liderul rus a spus că aceasta face parte din campania electorală americană. ''În Statele Unite, campania politică internă, campania electorală, capătă amploare. Ea capătă forme din ce în ce mai ascuţite. În opinia mea, nu este corect ca noi să intervenim în acest proces'', a declarat liderul rus, citat de EFE.

În timpul întâlnirii personale cu Biden, Putin nu a observat niciun semn care să sugereze o incapacitate a acestuia: ''Da, el se uita din când în când pe notiţele sale, dar, sincer vorbind, şi eu mă uitam pe ale mele''. Nu sănătatea candidaţilor contează pentru Moscova, ci abordările lor politice, a completat el.

Putin: Annalena Baerbock este ostilă nu doar Rusiei, ci şi propriei ţări

Baerbock şi responsabilitatea germanilor. Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, este ostilă nu doar Rusiei, ci şi propriei ţări, a mai susţinut Putin.

În opinia sa, partidul Verzilor, din care face parte Baerbock, a alimentat frica oamenilor de schimbările climatice, dar în acelaşi timp promovează politici care sunt complet diferite de promisiunile din campanie. În Germania se produce mai multă energie din cărbune, a spus el. ''Este greu de imaginat că un politician de acest rang se comportă cu atâta dispreţ faţă de interesele economice ale ţării sale, ale poporului său'', a spus preşedintele rus, citat de DPA.

Agenţia germană de presă adaugă că guvernul de coaliţie din Germania, din care face parte şi Partidul Verzilor, caută alternative la gazul rusesc din cauza războiului purtat de Moscova împotriva Kievului. Baerbock nu face un secret din criticile sale la adresa Rusiei şi este în favoarea unui sprijin european puternic pentru Ucraina.

Putin, surprins că Tucker Carlson nu i-a pus întrebări mai incisive

Interviul acordat lui Tucker Carlson. Preşedintele rus şi-a exprimat regretul că jurnalistul american Tucker Carlson nu a pus întrebări incisive în interviul său, primul cu un jurnalist occidental de la începutul războiului din Ucraina şi publicat în urmă cu o săptămână.

"Sincer, am crezut că el (Carlson) va fi agresiv, că va pune, ştiţi, întrebări dure. Nu numai că eram pregătit pentru asta, dar mi-am dorit asta, pentru că mi-ar oferi ocazia să răspund la fel de tranșant, ceea ce, după părerea mea, ar da o anumită specificitate întregii noastre conversații. Dar a ales o altă tactică, a încercat să mă întrerupă de mai multe ori, totuși, surprinzător pentru un jurnalist occidental, s-a dovedit a fi răbdător și a ascultat lungile mele răspunsuri, mai ales cele legate de istorie. Nu m-ia dat ocazia să fac ceea ce eram pregătit. Prin urmare, sincer vorbind,nu mi-a plăcut deloc acest interviu. Dar și-a urmat cu strictețe planul și l-a îndeplinit. Cât de semnificativ a fost în cele din urmă nu este pentru mine să judec. Telespectatorii, ascultătorii sau poate cititorii sunt cei care trebuie să tragă propriile concluzii", a spus Putin. 

Interviul, foarte criticat de ţările occidentale şi de Ucraina, a durat două ore şi şapte minute şi a fost publicat de jurnalistul ultraconservator pe site-ul său şi pe reţeaua de socializare X, blocată în Rusia de la începutul războiului din Ucraina

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Putin regretă că nu a început războiul mai repede şi e surprins că Tucker Carlson nu i-a pus întrebări mai grele. Cum îl ajută pe Trump