Antena Meniu Search
x

Donald Trump nu mai are rival în partid. Nikki Haley se retrage din cursă. Câţi delegaţi au câştigat Trump şi Biden

Alegeri SUA 2024. Nikki Haley va anunța astăzi că iese din cursa pentru prezidențiale în cadrul Partidului Republican, potrivit unor surse citate de CNN.

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 21:34

Trump nu mai are rival în partid. Nikki Haley se retrage din cursă. Câţi delegaţi au câştigat Trump şi Biden
Trump nu mai are rival în partid. Nikki Haley se retrage din cursă. Câţi delegaţi au câştigat Trump şi Biden - Profimedia

Haley a devenit singura rivală a fostului președinte Donald Trump în campania pentru alegerile primare republicane pentru prezidențiale.

Super-Marţi, ziua despre care mulţi spun că "prevesteşte" cine va intra în competiţia prezidenţială din Statele Unite, a fost o zi cu noroc pentru Donald Trump

Trump, marele învingător al zilei electorale Super-Marţi

Trump conduce detaşat în propriul partid, după ce şi-a adjudecat voturile în 14 din cele 15 state care au ales marţi, în timp ce  Nikki Haley a câştigat în Vermont.

Pe acelaşi subiect

Din cauza rezutatelor slabe, Nikki Haley urmează să se retragă din cursă în orele următoare, scrie presa americană.

De cealaltă parte, Biden a câştigat detaşat în tabăra democrată iar analiştii spun că în acest moment, preşedintele în funcţie nu are rival în partid. 

În cadrul primarelor republicane de Super Marți, Haley a câștigat doar 43 dintre delegații republicani, în timp ce Trump a câștigat 764. Iar Joe Biden a obţinut 1366 de delegaţi. 

Înaintea primarelor din Carolina de Sud din lunafebruarie, Haley a promis că va rămâne în cursa până pe 5 martie.

Câţi delegaţi au câştigat Trump şi Biden 

În total, până acum Donald Trump a câștigat estimat 1040 de delegați republicani, fiind necesar 1215 din 2429 de delegați pentru a câștiga nominalizarea republicană, potrivit CNN. 

Joe Biden a câştigat estimativ 1572 de delegaţi democraţi, fiind necesari 1968 din 3934 de delegați pentru a câștiga nominalizarea democrată.

Biden: Trump e hotărât să ne distrugă democraţia

Joe Biden l-a acuzat pe rivalul său Donald Trump chiar de "Super Tuesday" că este "hotărât să ne distrugă democraţia". 

Într-un mesaj postat pe X, preşedintele american Joe Biden a salutat mobilizarea alegătorilor, un mod "de a riposta la agenda reacţionare a lui Donald Trump". 

"Fiecare generaţie se confruntă cu un moment în care trebuie să apere democraţia. Aceasta este lupta noastră", a subliniat el.

"Vom continua să mergem înainte sau îi vom permite lui Donald Trump să ne antreneze către haosul, divizarea şi obscurantismul care i-au definit mandatul?", a scris liderul de la Casa Albă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Donald Trump nu mai are rival în partid. Nikki Haley se retrage din cursă. Câţi delegaţi au câştigat Trump şi Biden