Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump câştigă primarele republicane din 11 state în "Super Tuesday". Joe Biden a câştigat în 12 state

Donald Trump a câştigat marţi seara primarele republicane din statele Virginia, Carolina de Nord, Oklahoma, Tennessee, Maine, Arkansas, Massachusetts, Alabama, Minnesota, Colorado şi Texas, state aflate în joc în "Super Tuesday", potrivit proiecţiilor presei americane, informează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 08:29

Vezi și

Un număr de 15 state sunt disputate în această mare noapte electorală, iar fostul preşedinte al Statelor Unite speră să o excludă definitiv pe ultima sa rivală, Nikki Haley.

Lupta este strânsă între cei doi candidaţi republicani în Vermont

"Super Tuesday" este un eveniment de neratat în politica americană, în cadrul căruia 15 state îşi organizează simultan primarele prezidenţiale. Din Maine până în California, din Texas până în Virginia, din Alaska până în Alabama, milioane de americani au votat pentru nominalizarea concurenţilor lor democraţi şi republicani la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

În tabăra democrată, preşedintele Joe Biden urmăreşte să obţină un al doilea mandat şi nu se confruntă cu o opoziţie serioasă. Candidaturile a doi democraţi, reprezentantul ales al statului Minnesota Dean Phillips şi autoarea de succes Marianne Williamson nu au stârnit cu adevărat entuziasm, în pofida criticilor recurente la adresa vârstei preşedintelui sau a sprijinului acestuia pentru Israel.

Joe Biden a câştigat deja marţi seara în 12 state, printre care Vermont, Carolina de Nord şi Virginia, precum şi în Iowa, care a organizat un vot prin corespondenţă în ultimele săptămâni. Donald Trump a salutat marţi drept "o seară minunată" după victoria sa în primarele republicane din "Super Tuesday". "A fost o seară grozavă, o zi incredibilă", le-a spus el susţinătorilor săi adunaţi la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida.

În opoziţie, preşedintele Joe Biden a declarat că Donald Trump este "hotărât să ne distrugă democraţia". "Vom continua să mergem înainte sau îi vom permite lui Donald Trump să ne tragă înapoi în haosul, dezbinarea şi obscurantismul care i-au definit mandatul?", a spus Biden într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Donald Trump câştigă primarele republicane din 11 state în "Super Tuesday". Joe Biden a câştigat în 12 state