Antena Meniu Search
x

Video "Nu am ieşit toată ziua din casă, a fost prea frig şi prea multă zăpadă". Ciclonul polar a paralizat Europa. Drumuri blocate și accidente în lanț

Pe un continent care începe să uite cum arată iarna, ninsorile au provocat mari blocaje în Marea Britanie şi Franţa. Cea mai gravă situaţie a fost în Hexagon. Pe autostrăzi s-au format ambuteiaje fără precedent.  

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 20:30

Vezi și

Francezii sunt îngroziţi de vremea severă. În regiunea Ile-de-France, din care face parte şi Paris, 400 de maşini au rămas blocate, azi-noapte, pe autostrăzi. Au fost accidente în lanţ din cauza gheţii şi a zăpezii. Ambuteiajele s-au întins pe 150 de kilometri.

Ciclonul polar a paralizat Europa

Localnic: Vai, tocmai l-a lovit. A lovit tirul acela mare. Şi e încă blocată.

Ninsoarea şi gerul afectează milioane de localnici din nordul Franţei. Locuitori din 40 departamente sunt sub alertă portocalie sau galbenă de frig extrem.

Pe acelaşi subiect

Localnic: ​Nu am ieşit toată ziua din casă, a fost prea frig şi prea multă zăpadă.

În unele zone, drumurile sunt complet acoperite de zăpadă.

Localnic: Mă simt de parcă sunt în Canada.

Deşi nu la fel de abundente ca în Franţa, ninsorile au paralizat şi Marea Britanie. Temperaturile au scăzut la minus 9 grade Celsius, iar vântul puternic a amplificat senzaţia de frig. 

Alte zone din Regat sunt încă sub ape după inundaţiile de proporţii aduse de furtuna Henk. Meteorologii menţin 120 de alerte de inundaţii. Două mii de case au fost inundate în ultima săptămână.

Primele ninsori au ajuns şi în Insulele Baleare şi în regiunile înalte din Spania. Meteorologii au avertizat, însă, şi locuitorii din Madrid că urmează zile aspre de iarnă.

Peste Ocean, o furtună puternică a adus viscol şi ninsori abundente în centrul şi estul Statelor Unite. Zeci de drumuri au fost închise, iar meteorologii au emis mai multe alerte de tornade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Nu am ieşit toată ziua din casă, a fost prea frig şi prea multă zăpadă". Ciclonul polar a paralizat Europa. Drumuri blocate și accidente în lanț