Antena Meniu Search
x

Video Furtunile de zăpadă au făcut prăpăd pe drumurile din Vrancea şi Galaţi. Zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi

Am scăpat de codul galben de ninsori, însă ce de vânt, deşi restrâns în 8 judeţe, rămâne în vigoare până la ora 23.00. Vestea mai puţin bună este că avem în continuare zone cu foarte mari probleme. Furtuna de zăpadă a blocat drumuri în mai multe judeţe ale ţării, a închis şcoli, a afectat circulaţia trenurilor şi a anulat zboruri. Vrancea este unul dintre cele mai afectate judeţe. Acolo zeci de maşini au derapat, unele chiar s-au răsturnat noaptea trecută, din cauza zăpezii de pe şosele. 

de Adrian Obreja

la 09.01.2024, 13:46

Vezi și

Pe drumurile din Vrancea se circulă în condiţii grele, de iarnă.  

Vântul bate cu foarte mare putere şi viscoleşte zăpada de pe şosea. Un microbuz cu 9 persoane, dintre care 7 minori, s-a răsturnat seara trecută, iar în această dimineaţă, un autocar cu 43 de pasageri a ieşit de pe şosea şi s-a înclinat în şanţ. Oamenii s-au adăpostit apoi într-o benzinărie, după care vehiculul a fost tractat şi repus pe şosea. În nordul judeţului Galaţi, în cursul nopţii, aproximativ 20 de maşini au fost scoase din nămeţi. 

În continuare, vântul bate cu foarte mare putere, sunt mai multe sectoare de drum naţionale sau judeţene din Vrancea blocate şi se intervine cu utilaje de deszăpezire.

În 8 judeţe este cod galben de viscol şi ninsori

Pe acelaşi subiect

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţă, o nouă avrtizare cod galben de intensificări ale vântului pentru sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. În aproape toată țara este în vigoare o informare de ger. 

Potrivit ANM, codul galben afectează sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. Aici vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe. Pe litoral vântul va continua să prezinte unele intensificări și în noaptea de marți spre miercuri. Avertizarea este valabilă până la ora 23. De asemenea, ANM transmite marți și o informare meteorologică de ger valabilă în toată țara. Astfel, vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21...-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16...-15 grade în estul Transilvaniei). Informarea meteorologică de ger este valabilă până joi, la ora 10.00.

Vremea în București. ANM anunţă ninsori ușoare, vânt și frig

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele 48 de ore, la București vor fi ninsori ușoare, vânt și frig. În intervalul marți, ora 10.00-miercuri, ora 8.00, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă va fi de -3...-2 grade, iar cea minimă de -7...-6 grade.

Vor fi înnorări mai ales în prima parte a zilei când, trecător va ninge slab, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat (temporar cu rafale de 40...45 km/h), amplificând senzația de frig, avertizează specialiștii. Începând de miercuri, la ora 8.00, până joi, la ora 10.00, vremea va fi rece în special dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă de -8...-5 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Furtunile de zăpadă au făcut prăpăd pe drumurile din Vrancea şi Galaţi. Zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi