Antena Meniu Search
x

Foto O bunicuţă care a luptat împotriva atacatorului ei a fost lăudată pentru curaj. Femeia aștepta să traverseze strada, când un bărbat a lovit-o cu pumnul, în SUA

O bunicuţă a fost lovită de un bărbat în timp ce traversa o stradă din San Francisco. Femeia a ripostat şi a opus rezistenţă, lovindu-l cu un băţ din lemn. Aceasta a ţinut să menţioneze că nu ar fi existat vreun motiv pentru care omul să o agreseze şi cel mai probabil totul s-ar fi întâmplat din motive rasiale. Internauţii, în special cei din China, s-au înghesuit să o laude pe bunicuţă pentru curajul ei.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 19.03.2021, 16:06

Bunicuţa care a luptat împotriva atacatorului său a fost lăudată pentru curaj
Xie Xiaozhen aștepta să traverseze o stradă din centrul orașului San Francisco când un bărbat a lovit-o cu pumnul - Dennis O'Donnell via Twitter
  • Bunicuţă lăudată pentru că a avut curajul să se opună atacatorului ei
  • Ea fusese lovită de un bărbat, în timp ce voia să traverseze o stradă din SUA

O bunică în vârstă de 76 de ani, care a luptat împotriva unui atacator, a fost apreciată pentru curajul ei de către mulți oameni din China. Xie Xiaozhen aștepta să traverseze o stradă din centrul orașului San Francisco când un bărbat a lovit-o cu pumnul, a declarat ea.

Se pare că femeia a răspuns instinctiv lovindu-l cu un băț de lemn, au spus știrile locale. Hashtagul ''Bunica asiatico-americană ripostează împotriva atacatorului'' a devenit viral pe site-ul chinez de microblogging Weibo, având 1,4 miliarde de vizualizări.

Mulți internauţi au lăudat-o pe doamna Xie, spunând că este ''cu adevărat curajoasă'', în timp ce alţii au subliniat că ''i-a dat o lecție''. Alții au subliniat că era necesar ca diaspora asiatico-americană să se ''unească'' și ''să lupte înapoi, altfel vor suferi întotdeauna în liniște și vor fi intimidați''.

Atacul a avut loc miercuri, când doamna Xie, originară din Guangdong, aștepta să traverseze strada. Informaţiile puse la dispoziţie semnalează că ea a auzit brusc pe cineva țipând "chinez'' înainte de a fi lovită cu pumnul în față. S-a luptat înapoi folosind un băț din lemn pe care l-a văzut în apropiere, potrivit rapoartelor.

Pe acelaşi subiect

Un videoclip online realizat imediat după atac o arată pe doamna Xie plângând în timp ce pune un pachet de gheață pe ochiul extrem de învinețit, în timp ce presupusul atacator este văzut întins pe o targă. Poliția din San Francisco a declarat că un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost arestat, iar cazul se află în curs de investigaţie. 

Familia susţine că bunicuţa a rămas cu traume 

Fiica doamnei Xie a spus că mama ei a fost ''extrem de traumatizată'' după atac, adăugând că ochiul drept a fost cel rănit, potrivit bbc.com.

"Este foarte speriată și ochiul ei încă sângerează", a declarat Dong-Mei Li pentru KPIX-TV. ''Cu ochiul drept încă nu vede nimic''.

Nepotul ei, John Chen, a postat ulterior pe GoFundMe pentru bunica sa, cerând donații pentru a-i acoperi cheltuielile medicale. El a adăugat că sănătatea ei mintală este ''instabilă'', spunând că ''ori de câte ori se pune problema, devine extrem de emoțională și începe să plângă''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O bunicuţă care a luptat împotriva atacatorului ei a fost lăudată pentru curaj. Femeia aștepta să traverseze strada, când un bărbat a lovit-o cu pumnul, în SUA