Antena Meniu Search
x

Elevii ar putea reveni în bănci din 11 ianuarie. Anunțul făcut de Jean Badea, secretar de stat în ministerul Educației

Jean Badea, secretar de stat în ministerul Educației, a anunţat că este posibil ca elevii să se reîntoarcă în bănci începând cu data de 11 ianuarie, dar acest lucru va depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.12.2020, 12:25

Elevii ar putea reveni în bănci din 11 ianuarie. Anunțul făcut de Jean Badea, secretar de stat în ministerul Educației Vezi și
  • Elevii ar putea reveni fizic la şcoală din 11 ianuarie.
  • Totul depinde de situația epidemiologică la nivel național.

Ieri, serviciile Google, între care şi Google Classroom, dar şi alte platforme aparținând gigantului, au picat, iar problemele au fost sesizate atât de utilzatorii din țara noastră, cât și de cei din mai multe părți ale lumii, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și India.

Problemele tehnice de la Google au întrerupt pentru 20 de minute cursurile online care se fac pe această platformă.

În acest context, Jean Badea, secretar de Stat în ministerul Educației, a intervenit la Antena 3, unde a declarat că elevii ar putea reveni fizic la școală, începând cu data de 11 ianuarie.

"Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim", a spus Jean Badea la Antena 3.

Citeşte şi: Vacanța de iarnă 2020-2021 a elevilor. Când începe și când se încheie

Elevii români, printre cei mai slabi pregătiţi din Europa

Școală românească nu încurajează competiția, iar elevii români sunt printre cei mai slab pregătiți din Europa - sunt concluziile îngrijorătoare ale unui studiu internaţional, la care au lucrat şi specialişti de la Universitatea din Bucureşti.

Elevii români au obținut 479 la matematică și 470 de puncte la știință, în condițiile în care media europeană e de 50 de puncte.

22% din copiii care au fost chestionați sunt analfabeți funcțional, în condițiile în care media europeană e de 13%.

De asemenea, un sfert dintre copiii din România nu ating niciodată criterii de performanță, iar mulți dintre ei nu au încredere ei.

Specialiștii spun că toate acestea sunt din cauza că statul nu asigură un start echitabil pentru toți elevii, iar astfel se ajunge ca inechitatea care există între ei să ducă și la o inechitate în performanță. 

La acest studiu au participat 4.500 de elevi din România și profesori și directori de la aproape 200 de școli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Educatie » Elevii ar putea reveni în bănci din 11 ianuarie. Anunțul făcut de Jean Badea, secretar de stat în ministerul Educației