Galerie foto

O tânără de 23 de ani a decis să-şi pună capăt zilelor cu puţin înaintea zilei de naştere, în Spania: "Zbor lin prinţesa mea"

De Larisa Andreescu.
Publicat: 02.05.2021, 11:59.
Actualizat: 02.05.2021, 12:12

Un tată sfâşiat de durere a adus un omagiu fiicei sale care a decis în mod inexplicabil să îşi pună capăt zilelor, cu câteva zile înainte de ziua ei de naştere. Bărbatul a vorbit despre „fetiţa sa frumoasă” şi despre lucrurile bune pe care le-a lăsat în urmă, dar şi despre regretul care îl va urmări toată viaţa: nu şi-a dat seama la timp.

Danielle Finlay Brookes

Danielle Finlay Brookes urma să îşi sărbătorească ziua de naştere

Instagram / dani_brookes / Facebook / Danielle Finlay Brookes

Danielle Brookes, în vârstă de 23 de ani, a fost găsită moartă, lângă un bilet de adio, în apartamentul ei din Magaluf, Spania. Prietenii îngrijoraţi au alertat un vecin din zona restortului Punta Ballena, după ce şi-au dat seama că tânăra nu mai dă niciun semn, lucru complet neaşteptat din partea ei.

O durere ascunsă de ochii lumii

O anchetă desfășurată la Warrington la începutul acestei săptămâni a concluzionat că Danielle - cunoscută sub numele de Dani - a murit ca urmare a unei sinucideri.

Citește și:

Devastat, Michael Finlay Brookes a vorbit despre pierderea fiicei sale „uimitoare”, despre care a spus că avea „o inimă de aur”: „Dani a fost grinda mea de oțel, tot timpul vieții de când s-a născut şi până la cei 23 de ani. Se transformase într-o domnișoară frumoasă și înțeleaptă. Dani era tipul de persoană care ar fi făcut orice pentru oricine. Am auzit multe povești despre ea, când ştia că anumite persoane pe care le cunoştea nu se simţeau bine. Ea era prima persoană care dădea telefon şi spunea: Pregăteşte-te, vin să te iau! şi mergea şi reuşea să le schimbe dispoziţia, să-i înveselească. Era viața și sufletul petrecerii. Era frumoasă în interior și în exterior. Știu că fiecare tată spune asta, dar a fost, chiar a fost. Era o fată uimitoare, avea o inimă de aur. Îmi este atât de dor de ea. E sfâșietor. Chiar simt că mi-am pierdut cel mai bun prieten."

Danielle părea să fie bine chiar înainte să încheie socotelile cu viaţa pe 18 mai anul trecut, potrivit mamei sale, Mandy. Într-o declarație citită de legistul Claire Welch, femeia a spus că fiica ei chiar ieşise cu mai mulţi prieteni la o petrecere cu două zile înainte de tragedie. De asemenea, vorbise până seara târziu, pe 17 mai, cu mama vitregă, Lisa, pe Whatsapp, spunându-i cât de nerăbdătoare era să-şi sărbătorească ziua de naştere.

Un raport al Gărzii Civile din Spania a confirmat că pe tejgheaua din living, în apartamentul lui Danielle, a fost găsit un bilet de adio.

„Chiar înainte de moarte Dani părea mulţumită, fericită. Nu a fost niciun indiciu care să ne facă să credem că nu se simte bine, mai ales că îşi făcea planuri de viitor pentru ziua ei de naştere. Ultima dată a vorbit pe Whasapp până seara târziu, pe 17 mai. I-a trimis câteva videoclipuri mamei sale vitrege, Lisa, arătându-se într-un bar, alături de câţiva prieteni. Râdea, era fericită, nu părea să se simtă rău. Ultima dată când Dani a vorbit a fost cu Lisa, până la ora 23, duminică seara. Lisa îi trimisese un mesaj spunându-i: ‘Abia aștept seara noastră la hidromasaj’, iar Dani i-a răspuns: ‘Şi eu, te iubesc’. Acesta a fost ultimul mesaj pe care Dani l-a trimis pe WhatsApp” a citit în instanţă medicul legist Claire Welch declaraţia făcută de Mandy.

Lupta cu anxietatea

Danielle fusese diagnosticată anterior cu anxietate, iar în urmă cu şapte ani ajunsese la spital în urma unei supradoze. Cauza decesului a fost consemnat ca fiind asfixie prin spânzurare, după analizele post-mortem făcute în Spania, confirmate ulterior şi de spitalul Leighton din Crewe, Cheshire, după ce trupul Danielle a fost repatriat, iar autopsia repetată.

Specialiştii au concluzionat că, în urma dovezilor, alcoolul sau drogurile ar fi jucat un rol important în moartea ei.

„Din informațiile de bază pe care le dețin de la familie, nu existau semne potrivit cărora ar fi intenţionat să facă ceea ce a făcut, mai ales că existau planificări de viitor pentru ziua ei de naştere. Nu au existat semne pentru depresie, cu atât mai puţin care să inducă dorinţa de suicid. Înţeleg că ar fi avut o experienţă anterioară implicând supradoza, dar s-a întâmplat în urmă cu şapte ani şi nimeni, cu atât mai puţin familia nu deţine vreo referinţă care să inducă gândurile suicidale. Dar trebuie să echilibrez acest lucru cu circumstanțele în care a fost găsită Dani și, de asemenea, cu biletul de adio pe care l-a lăsat, ceea ce mă face să înţeleg că îşi clarificase intenţiile. Când pun împreună aceste dovezi, îmi sugerează clar dorinţa suicidului. Aceste trăsături, în ciuda absenţei unor semne externe pentru familie, prieteni, mă fac să înţeleg destul de clar că avea intenţia de a-şi pune capăt vieţii” a adăugat Welch.

O pagină de strângere de fonduri a fost creată pentru a susţine familia privind costurile înmormântării.

„Eşti cea mai bună prietenă a mea şi îngerul meu acum sus pe cer. Am inima frântă. Sunt atât de mândră că am putut petrece zilele cu tine. Zbor lin prinţesa mea. Odihneşte-te în pace fata mea de care sunt atât de mândră. Te iubesc” a scris prietena ei, Meghan Tattersall, aducându-i un omagiu.

"Absolut devastat să aud știrile despre Danielle Finlay Brookes. Erai sufletul petrecerii oriunde mergeai. Odihneşte-te în pace. Magaluf nu va fi acelaşi fără tine. Trimit toată dragostea mea tututor celor care se află în momente dificile. Să fii blocat în interior, cu mintea pierdută, gândindu-te că nu eşti suficient de bun... da, cea mai mare provocare a zilei este să îţi pui un zâmbet pe faţă. Pentru toți prietenii și familia mea, vă rog să-i sunaţi şi verificați pe cei de care nu ați mai auzit de ceva vreme” a scris un alt prieten, Jay Burton, făcând şi un apel despre lupta cu sănătatea mintală.

Danielle, care lucra ca ospătar într-un bar din Mangaluf, fusese infectată şi cu virusul Covid-19 cu două luni înainte de moarte, potrivit The Sun.

Tatăl regretă că nu şi-a dat seama că fiica sa avea nevoie de ajutor şi că nu i-a putut acorda sprijinul de care avea atât de multă nevoie: „Îmi frânge inima că ea se simțea așa. Era privată de sănătatea mintală. Lua medicamente, dar nu a vorbit niciodată despre asta. Carantina a fost anunțată în Marea Britanie cu două zile înainte ca prietenii ei să vină în vizită, așa că a fost supărată că au trebuit să anuleze. În afară de asta, nu știam că ar fi fost ceva în neregulă”

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.