Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 19 ani a murit îngheţat de frig, după ce tatăl l-a pedepsit dându-l afară din casă, în Anglia

Cadavrul înghețat al unui adolescent a fost găsit în parcarea unui salon de înfrumusețare, la doar o zi după ce a fost dată afară din casa familiei. Totul a pornit de la o dispută aprinsă cu tatăl care a vrut să îi dea o lecţie după ce l-a prins sub influenţa consumului de canabis.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.05.2021, 15:06

Trupul neînsufleţit al lui Lyndon Turner, în vârstă de 19 ani, a fost găsit în satul Chobham din Surrey în după-amiaza zilei de 2 decembrie 2020. Băiatul ajunsese într-o rezervaţie naturală după ce a mers şase mile de la casa tatălui, angajat în vânzări, în urma dispusei aprinse dintre cei doi din cauza drogurilor.

Conflictul ar fi pornit după ce Lyndon fusese implicat într-un accident minor cu maşina, cu o zi în urmă, accident despre care tatăl, Graham, era sigur că era provocat pentru că fiul său ar fi consumat droguri la volan.

Mama tânărului murise în urmă cu trei ani

Trupul fostului elev al şcolii Charters a fost descoperit de câţiva trecători în parc care au sunat la urgenţe. În ciuda eforturilor depuse de paramedici, medicul legist Karen Henderson a confirmat că Lyndon a murit de „hipotermie acută”.

„S-a trezit în Chobham Common în noaptea de 1 decembrie 2020, a adormit în acea perioadă de timp și, având în vedere perioada anului, a rezultat într-o hipotermie semnificativă, direct cauzatoare morții sale” a declarat medicul.

Mesajele dintre Lyndon şi surorile sale au arătat o relaţie mai mult tensionată între tată şi fiu, mai ales după moartea mamei lor, Sarah Turner, în urmă cu trei ani.

Între timp, un cordon de poliție a fost amenajat în parcarea salonului de înfrumuseţare unde a fost găsit tânărul, iar un alt adolescent de 17 ani din Staines-upon-Thames a fost arestat și rămâne în curs de anchetă sub suspiciunea că el ar fi procurat substanţele periculoase şi i le-ar fi oferit lui Lyndon

Asistentul legist Karen Henderson a citit cu voce tare dovezile incluse în anchetă, inclusiv declaraţia dată de tată la scurt timp după tragedie.

„El [Graham] a explicat la 1 decembrie, că Lyndon s-a întors acasă cu pagube în partea din față a mașinii, fiind implicat într-o coliziune minoră de trafic rutier și că era sigur că băiatul consuma canabis” a declarat Dr. Henderson.

Tatăl i-ar fi spus băiatului că nu este binevenit să stea în casa lui, crezând că are prieteni la care să meargă mai degrabă. În ciuda cercetărilor anchetatorii nu au putut stabili destinaţia finală la care Lyndon voia să ajungă, mergând mai bine de 10 kilometri pe jos, în frig, de acasă până la locul în care şi-a dat ultima suflare.

Dr. Henderson a declarat de asemenea în faţa instanţei că a văzut numeroase texte între adolescent şi surorile sale care indicau relaţia toxică pe care cei doi o aveau, precum şi nemulţumirile fiului în legătură cu deciziile pe care tatăl său le luase asupra sa.

Analiza toxicologică nu a oferit nicio explicație clară a morții lui Lyndon, dar a arătat „consumul frecvent sau cronic de canabis”, potrivit Daily Mail. Raportul patologului a constatat că hipotermia a fost totuşi un „factor decisiv” în moartea sa.

„Accept cauza decesului oferită de patolog curții ca fiind o cetoacidoză care complică hipotermia. Este corectă balanța de probabilități ptorivit cărora Lyndon era un consumator obişnuit de canabis. Au existat unele dificultăți în ceea ce privește discuţia cu familia din cauza accidentului recent de maşină, precum şi îngrijorările tatălui care considera că era consumator, motiv pentru care i-a cerut să plece din casă. Din păcate, el nu a avut unde altundeva să trăiască” a conchis Dr. Henderson.

Înmormântarea tânărului de 19 ani a avut loc marți, 20 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un adolescent de 19 ani a murit îngheţat de frig, după ce tatăl l-a pedepsit dându-l afară din casă, în Anglia