Antena Meniu Search
x

Galerie foto Oase umane aduse la mal de râul Adige ar putea fi rămășițele Larisei, fetița româncă ucisă de fratele vitreg, în Italia

Cazul dublului asasinat care a îngrozit Italia, în urmă cu șase ani, a revenit în atenția publică, după ce răul Adige a adus la mal oase umane despre care anchetatorii bănuiesc că ar aparține micuței Larisa Elena Mihăilescu, fetița româncă ucisă de fratele vitreg în 2016, în Albaredo d'Adige, provincia Verona.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.02.2022, 10:31

Descoperire macabră în Roverchiaretta, acolo unde râul Adige a adus pe uscat oase umane. Potrivit anchetatorilor, rămășițele ar putea fi ale Larisei, o copilă româncă în vârstă de 11 ani omorâtă în 13 februarie 2016 de fratele ei vitreg. 

Potrivit publicației primadituttoverona.it, este vorba de o calotă mică, atribuită unei ființe umane aflată încă în faza de dezvoltare, care ar putea aparține unei fetițe sau unui băiat.

Oasele au fost trimise la Institutul de Medicină Legală al Policlinicii Borgo Roma, pentru a fi efectuate analizele și investigațiile genetice.

Larisa și mama ei au fost ucise, tranșate și aruncate în râu

Pe acelaşi subiect

Peste câteva zile se vor împlini 6 ani de la dublul asasinat care a îngrozit Italia. În 2016, Andrei Filip, un tânăr român de 22 de ani şi-a masacrat familia. Şi-a ucis mama şi surioara, le-a tranşat, apoi a încercat să scape de cadavre aruncându-le în râul Adige, în apropiere de Verona. 

Mirela Bălan și Larisa au fost ucise în 2016

veronaoggi.it

Crima care a îngrozit Italia, dar şi mica localitate Ghindăoani, județul Neamț, de unde era de loc familia de români, a avut loc în 13 februarie. Andrei Filip şi-a omorât mama, Mirela Bălan, şi sora de 11 ani, Larisa Elena Mihăilescu​, cu o cruzime greu de imaginat.

Mirela Bălan şi-a prevestit moartea

Cu puţin timp înainte, Mirela Bălan postase pe Facebook ultimul său mesaj, care părea că prevesteşte tragedia: “Cei care ar trebui să îţi fie aproape sunt cei care te rănesc cel mai mult”.

Nenorocirea a pornit de la un conflict între Andrei şi mama lui. Disperată că fiul ei nu avea de gând să-şi caute loc de muncă, Mirela l-a ameninţat că-l va da afară din casă. Furios, criminalul a ucis-o pe femeie, chiar sub privirile îngrozite ale surorii sale de doar 11 ani. Îngrijorat că fetița ar fi putut să alerteze autorităţile, a ucis-o şi pe ea. Apoi, a încercat să scape de cadavre. Le-a tranşat, le-a pus în trei saci, apoi le-a aruncat de pe pod în râul Adige, în apropiere de Verona.

Micuţa Larisa nu a fost găsită niciodată

Râul a scos la suprafaţă doar trupul fără viaţă al mamei.

La o săptămână după acea dublă crimă, a fost găsită în Adige o pungă care conținea membrele inferioare ale mamei și fiicei. În luna aprilie a acelui an, însă, ieșise la iveală, la aproximativ 700 de metri de podul Bonavigo, o pungă în care se afla capul și trunchiul mamei.

Cadavrul micuţei Larisa, însă, nu a fost găsit niciodată. 

Duminică, 6 februarie, în jurul orei 16:00, un cuplu își plimba câinele când au observat că este ceva între pietriș și nisip în zona Roverchiaretta. După ce s-au apropiat au observat că era un craniu mic și așa au chemat imediat carabinierii. Locul descoperirii este destul de asemănător cu cel de unde a fost recuperată geanta care conţinea bustul mamei, lucru care îi face pe anchetatori să creadă că acel craniu poate fi al Larisei. 

Larisa Elena Mihailescu

Arhivă

Sora mai mare a lui Andrei a repatriat doar trupul mamei

Oana Maria Filip, sora mai mare a lui Andrei, a repatriat doar trupul neînsufleţit al mamei sale. Mirela Bălan a fost îngropată în oraşul ei natal, Ghindăoani, nu departe de graniţa cu Moldova.

Larisa Elena, micul înger cu păr castaniu, atât de entuziasmată de viaţă, nu a ieşit niciodată din apa întunecată care a înghiţit-o în acea noapte ploioasă de februarie 2016.

"Sora mea spunea că nu se mai întoarea niciodată în România. Pare ciudat că spun asta, dar se pare că dorinţa ei a fost, oarecum, împlinită, chiar dacă asta s-a întâmplat într-un mod dramatic", declara Oana, la 3 ani de la nenorocirea care i-a decimat familia.

Andrei va sta 30 de ani după gratii

Pentru crimele sale, Andrei Filip va sta 30 de ani după gratii.

Andrei Filip a fost condamnat pentru uciderea mamei și a surorii sale

larena.it

La 28 martie 2017, el a fost condamnat la închisoare pe viață, iar în februarie 2018, Curtea de Apel din Veneția i-a redus sentința la 30 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Oase umane aduse la mal de râul Adige ar putea fi rămășițele Larisei, fetița româncă ucisă de fratele vitreg, în Italia