Antena Meniu Search
x

Un tânăr român a îngrozit Italia. Şi-a ucis mama și surioara, le-a tranşat şi le-a aruncat în râu. Declaraţii cutremurătoare, la 3 ani de la tragedie

Peste câteva zile se vor împlini 3 ani de la dublul asasinat care a îngrozit Italia. În 2016, Andrei Filip, un tânăr român de 22 de ani şi-a masacrat familia. Şi-a ucis mama şi surioara, le-a tranşat, apoi a încercat să scape de cadavre aruncându-le într-un râu în apropiere de Verona.

Peste câteva zile se vor împlini 3 ani de la dublul asasinat care a îngrozit Italia. În 2016, Andrei Filip, un tânăr român de 22 de ani şi-a masacrat familia. Şi-a ucis mama şi surioara, le-a tranşat, apoi a încercat să scape de cadavre aruncându-le într-un râu în apropiere de Verona.

Dublul asasinat care a îngrozit Italia, dar şi mica localitate Ghindăoani, județul Neamț, de unde era de loc familia de români, a avut loc în 13 februarie.

Andrei Filip şi-a omorât mama, Mirela Bălan, şi sora de 11 ani, Larisa Elena Mihăilescu​, cu o cruzime greu de imaginat.

Mirela Bălan şi-a prevestit moartea

Cu puţin timp înainte, Mirela Bălan postase pe Facebook ultimul său mesaj, care părea că prevesteşte tragedia: “Cei care ar trebui să îţi fie aproape sunt cei care te rănesc cel mai mult”.

Nenorocirea a pornit de la un conflict între Andrei şi mama lui. Disperată că fiul ei nu avea de gând să-şi caute loc de muncă, Mirela l-a ameninţat că-l va da afară din casă.

Furios, criminalul a ucis-o pe femeie, chiar sub privirile îngrozite ale surorii sale de doar 11 ani. Îngrijorat că fetița ar fi putut să alerteze autorităţile, a ucis-o şi pe ea.

Apoi, a încercat să scape de cadavre. Le-a tranşat, le-a pus în trei saci, apoi le-a aruncat de pe pod în râul Adige, în apropiere de Verona.

Mirela Bălan a fost ucisă de propriu fiu şi aruncată în râu

Micuţa Larisa nu a fost găsită niciodată

Râul a scos la suprafaţă doar trupul fără viaţă al mamei. Cadavrul micuţei Larisa, însă, nu a fost găsit niciodată.

Singurul supravieţuitor al nenorocirii din Ajunul Sfântului Valentin a fost Oana Maria Filip, de 25 de ani, sora mai mare a lui Andrei.

Tânăra a repatriat doar trupul neînsufleţit al mamei sale. Mirela Bălan a fost îngropată în oraşul ei natal, Ghindăoani, nu departe de graniţa cu Moldova.

Larisa Elena, micul înger cu păr castaniu, atât de entuziasmată de viaţă, nu a ieşit niciodată din apa întunecată care a înghiţit-o în acea noapte ploioasă de februarie 2016.

Trupul Larisei nu a fost scos niciodată la suprafaţă

S-ar fi jucat cu nepoţica ei toată ziua

Mirela Bălan îngrijea un bătrân din Italia de mai mulţi ani. Cu 1 an şi jumătate înaintea tragediei, îşi adusese şi fetiţa, sperând că-i va oferi o viaţă mai bună.

"Sora mea spunea că nu se mai întoarea niciodată în România. Pare ciudat că spun asta, dar se pare că dorinţa ei a fost, oarecum, împlinită, chiar dacă asta s-a întâmplat într-un mod dramatic", oftează Oana, la 3 ani de la nenorocirea care i-a decimat familia.

În urmă cu trei luni, tânăra de 25 de ani a născut o fetiţă. Pe Amalia. O rază de soare, după o lungă perioadă întunecată.

Singurul supravieţuitor al nenorocirii a fost Oana Maria Filip, sora criminalului

Din când în când, Oana merge pe podul de unde au fost aruncate mama şi sora ei şi se roagă. Mărturiseşte că Larisa ar fi fost o mătuşă extraordinară. 

"M-ar fi ajutat cu copilul. Era afectuoasă şi jucăuşă cu cei mici. S-ar fi jucat cu nepoţica ei toată ziua şi ar fi făcut-o să râdă", continuă fata cu amărăciune.

Oana şi-ar fi dorit s-o aibă pe mama ei acum lângă ea, când a devenit, la rândul ei, mamă.

"M-am simţit nepregătită, mi-era frică, nu ştiam cum să mă comport cu copilul, mi-era teamă să nu fac greşeli", spune tânăra.

Cu fratele ei vorbeşte rar la telefon. 

"Tata vorbeşte cu el şi îl vizitează în închisoarea din Vicenza. Ştie că am o fiică şi vrea să mă duc s-o vadă. Asta nu se va întâmpla deocamdată", a mai spus Oana.

Pentru crimele sale, Andrei Filip va sta 30 de ani după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tânăr român a îngrozit Italia. Şi-a ucis mama și surioara, le-a tranşat şi le-a aruncat în râu. Declaraţii cutremurătoare, la 3 ani de la tragedie