Antena Meniu Search
x

Video Omicron strică petrecerile de Revelion în numeroase țări. Unde se vor mai organiza focuri de artificii

Varianta Omicron a anulat distracţia de Revelion în numeroase ţări ale lumii. Din Atena până la Londra sau Paris, oamenii nu se vor putea bucura de tradiţionalele focuri de artificii sau de petreceri până în zori. Mai norocoşi, locuitorii şi turiştii din Dubai sau Statele Unite vor putea întâmpina 2022 ca-n vremurile bune. E drept, de cea mai mare libertate se vor bucura cei vaccinaţi.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 22:01

Vezi și

Sunt imagini pe care parizienii nu le-au mai văzut de doi ani şi de care nu se vor bucura nici anul acesta. Petrecerea de Revelion de pe Champs Elysee a fost anulată, ca măsură de precauţie, după ce numărul de noi cazuri de COVID-19 a explodat. Aproape 200.000 de francezi au aflat doar în ultimele 24 de ore că s-au infectat. Aşa că oamenii au fost sfătuiţi să întâmpine noul an în cadru restrâns, doar cu apropiaţii şi, dacă merg la o petrecere, să se testeze înainte. 

Nici Tamisa nu va fi luminată de artificii anul acesta. Regatul Unit a fost printre primele ţări din lume care au anulat petrecerile de stradă anul acesta. Însă, oamenii pot petrece în puburi şi restaurante. Şi aici sunt peste 120 de mii de cazuri pe zi, dar autorităţile au amânat impunerea de noi restricţii. 

COVID peste tot. 2022 va fi întâmpinat fără petreceri şi artificii şi în Roma, Berlin sau la Atena

Grecii, de altfel, vor avea parte de noi restricţii imediat după Anul Nou. Sunt însă şi pământeni care vor intra în noul an ca-n vremurile de dinainte de pandemie. Australienii nu au vrut sub nicio formă să renunţe la celebrul foc de artificii din portul Sydney, pentru care sunt cunoscuţi în toată lumea. 

Pe acelaşi subiect

Luminată de artificii va fi şi cea mai mare clădire din lume, Burj Khalifa. Oficialii din Emirate au fost de acord cu organizarea de petreceri de Revelion, mai ales că oraşul este gazda Expoziţiei Mondiale. La Expo 2020 Dubai spectacolul de Anul Nou va dura 13 ore şi vor fi organizate 2 focuri de artificii, unul la miezul noptii si altul la ora 3 dimineata.

Cea mai mare petrecere de Revelion din lume, cea de la New York, se ţine şi anul acesta, în ciuda numărului tot mai mare de infecţii. În Time Square, pregătirile sunt pe ultima sută de metri pentru noaptea dintre ani. 

În Time Square, vor fi primiţi doar cei vaccinaţi, iar participanţii vor trebui să poarte mască şi să respecte distanţarea fizică.  Vor putea însă renunţa la toate aceste reguli doar la miezul nopţii, pentru tradiţionalul sărut cu persoana iubită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Omicron strică petrecerile de Revelion în numeroase țări. Unde se vor mai organiza focuri de artificii