Video Descoperire surprinzătoare în legătură cu varianta Omicron. Care sunt aşa-numitele avantaje ale infectării cu noua tulpină
Un nou studiu din Africa de Sud a prezentat aşa-numitele avantaje ale infectării cu Omicron. Se pare că noua tulpină dominantă ar putea stimula imunitatea împotriva tulpinii Delta, în special pentru cei vaccinaţi.
Specialiştii au observat că, în timp ce neutralizarea tulpinii Omicron a crescut de 14 ori în doar 12 săptămâni, a existat şi o creştere de aproape 5 ori a neutralizării variantei Delta.
La cercetare au participat 15 pacienţi cu Omicron, atât vaccinaţi, cât şi nevaccinaţi.
Vârful valului Omicron ar putea fi atins în 31 de zile
Şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor, medicul Adriana Pistol, a declarat miercuri că este posibil ca maximul din valul anterior al pandemiei să fie atins mult mai repede în situaţia prezentă, în 31 zile faţă de 52 de zile, cât a durat pentru valul anterior.
- Valul Omicron devine "tsunami": record de cazuri COVID în Franţa. Bilanţul zilnic a depăşit pentru prima oară...
- România vulnerabilă în faţa valului 5 fără certificatul verde la muncă. De ce se tem autorităţile şi cum...
- Avertismentul unui medic despre valul 5 - Omicron - şi ce va urma. "Nici nu o să ştim cum ne cheamă, va fi haos"
”Primul val cu tulpina clasică, a intrat tulpina alfa, am avut o perioadă de linişte până când în vară a intrat tulpina Delta, cu severitate crescută. Previziunile noastre arată că este posibil ca maximul atins în valul anterior să fie atins mult mai repede în situaţia prezentă, în 31 zile faţă de 52 de zile cât a durat pentru valul anterior. Nu înseamnă că vom avea 25.000 de cazuri, pot fi mai multe. Dorim să arătăm panta ascendentă cu creşterea numărului de cazuri dată fiind posibilă având în vedere vulnerabilităţile de mai devreme”, a declarat Adriana Pistol.
Trei scenarii posibile în cazul răspândirii Omicron
Primul scenariu se referă la o rată de creştere de 10% zilnic care pleacă de la o transmibilitate mai mare a Omicron faţă de Delta, dar cu o rată mai mică de spitalizare, de 5 la sută.
Al doilea scenariu pleacă de la rata de creştere de la 6 la sută cu o nevoie de spitalizare de 20 la sută si 10 la sută în ATI.
Al treilea scenariu vizează un număr cazuri zilnic care creşte cu 10 la sută, număr de spitalizări de peste 20 la sută şi o rată de peste 10 la sută – 12,5 la sută care ar necesita internare în ATI.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰