Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a fost internat la un spital din Roma pentru o “operaţie programată” la colon

Papa Francisc a fost internat la un spital din Roma, unde urmează să fie supus unei operații programate la colon, a declarat duminică pentru CNN purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.07.2021, 21:48

Vezi și

Anunțul referitor la intervenție vine la doar câteva ore după ce pontiful, în vârstă de 84 de ani, a participat la rugăciunea duminicală din Piața Sf. Petru.

”În această după-amiază, Sfinția Sa Papa Francisc a mers la spitalul Gemelli - Roma - pentru o intervenție chirurgicală programată pentru o diverticulită stenotică simptomatică. Operația va fi efectuată de profesorul Sergio Alfieri, la sfârșitul operației va fi emis un buletin medical", se arată în comunicatul emis de Biroul de presă al Sfântului Scaun, potrivit CNN.

Potrivit repubblica.it, Papa Francisc a fost internat într-un salon de la etajul al zecelea al spitalului universitar Gemelli din Roma unde, în primele luni ale anului 2005, a primit îngrijiri inclusiv Papa Ioan Paul al II-lea.

Afecțiunea de care suferă Papa Francisc

Pe acelaşi subiect

Stenoza diverticulară simptomatică a colonului este o inflamație cauzată de apariția unor mici saci de mucoasa care ies prin orificii de mici dimensiuni din peretele colonului. Prezența mai multor diverticului este denumita diverticuloza – o boala care apare de obicei la varste medii, dupa 40 de ani. Daca diverticulii se inflamează, boala este denumita diverticulită.

De regulă persoanele care suferă de această afecțiune nu au simptome, dar pot provoca disconfort și, uneori, sângerări.

Este o afecțiune comună care afectează mai mult de jumătate dintre adulții din SUA, potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA, și apare pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a fost internat la un spital din Roma pentru o “operaţie programată” la colon