Antena Meniu Search
x

Netanyahu vrea un guvern civil în Fâșia Gaza, fără Hamas: "Nu urmărim să ocupăm Gaza. Armata israeliană se comportă excepţional"

Război Israel - Hamas. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi că ţara sa nu încearcă să cucerească, să ocupe sau să guverneze Fâşia Gaza după războiul său împotriva Hamas, dar va fi nevoie de o "forţă credibilă" pentru a intra în enclava palestiniană, dacă va fi necesar, pentru a preveni apariţia ameninţărilor militante, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 10.11.2023, 07:30

premierul israelian Benjamin Netanyahu
Netanyahu vrea un guvern civil în Gaza, fără Hamas: "Nu urmărim să ocupăm Gaza. Armata israeliană se comportă excepţional" - Profimedia Images

Comentariile premierului Netanyahu de săptămâna aceasta, care sugerau că Israelul va fi responsabil pentru securitatea Fâşiei Gaza pe termen nelimitat, au fost respinse de Statele Unite, principalul aliat al Israelului.

Washingtonul a spus că se va opune ocupării israeliene de după război a Fâşiei Gaza, unde Israelul duce o campanie de bombardamente pentru a distruge conducătorii Hamas ai enclavei după atacul acestor militanţi în sudul Israelului pe 7 octombrie.

Vorbind joi la postul american de televiziune Fox News, premierul Netanyahu a spus: "Nu urmărim să cucerim Gaza, nu urmărim să ocupăm Gaza şi nu urmărim să guvernăm Gaza". "Cred că armata israeliană se comportă excepţional", a mai declarat el, potrivit AFP.

Benjamin Netanyahu vrea ca Fâșia Gaza să fie "demilitarizată, deradicalizată şi reconstruită"

Pe acelaşi subiect

Benjamin Netanyahu a spus că va trebui să se formeze un guvern civil în Gaza, dar că Israelul se va asigura că un atac precum cel din 7 octombrie nu se va mai întâmpla.

"Aşadar, trebuie să avem o forţă credibilă care, dacă este necesar, va intra în Gaza şi va ucide ucigaşii. Pentru că asta va împiedica reapariţia unei entităţi asemănătoare Hamas", a spus Netanyahu, conform Agerpres.

Bombardamentele Israelului au ucis peste 10.800 de palestinieni, potrivit oficialilor din domeniul sanitar din Fâşia Gaza. O catastrofă umanitară este în desfăşurare în prezent, pe măsură ce proviziile de bază se epuizează, iar răniţii copleşesc un sistem medical fragil.

Premierul Netanyahu a mai spus că, după război, "ceea ce trebuie să vedem este Gaza demilitarizată, deradicalizată şi reconstruită".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Netanyahu vrea un guvern civil în Fâșia Gaza, fără Hamas: "Nu urmărim să ocupăm Gaza. Armata israeliană se comportă excepţional"