Antena Meniu Search
x

Peng Shuai neagă că ar fi făcut acuzaţii de abuz sexual. Sportiva spune că postarea ei a fost "interpretată greşit"

Jucătorea de tenis de origine chineză, Peng Shuai a negat că ar fi acuzat un fost înalt oficial că ar fi agresat-o sexual, în primul interviu acordat unei publicaţii de la postarea ei din luna noiembrie care a produs mai apoi o furtună mediatică.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 09:13

Peng Shuai, jucătoare de tenis din China
Peng Shuai, jucătoare de tenis din China - Profimedia

 "Vreau să fac acest lucru foarte clar: nu am susținut și nici nu am scris niciodată despre cineva care m-a agresat sexual, a spus Peng. „În ceea ce privește Weibo, este vorba despre intimitatea mea personală... Au existat multe neînțelegeri... Nu ar trebui să existe niciun fel de interpretare distorsionată.”, a adăugat sportiva, potrivit The Guardian.

Cu tote acestea, afirmația a contrazis o postare din 2 noiembrie pe rețelele sociale, în care Peng îl acuza pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a constrâns-o să facă sex. Postare a fost scoasă la mai puțin de 30 de minute după ce a fost publicată, iar Peng a devenit centrul unei furtuni media globale după ce a dispărut din viziunea publicului timp de mai bine de două săptămâni de la momentul dezvăluirilor.

Scandal la nivel internaţional

Interviul lui Peng cu Lianhe Zaobao din Singapore , o publicație în limba chineză sub controlul de stat Singapore Press Holdings Limited, a venit în momentul în care imagini noi cu Peng apăruseră deja în mediul online duminică. Qingqing Chen, jurnalist senior la Global Times, deținută de stat, a postat un videoclip de șapte secunde cu Peng pe contul ei de Twitter. În filmare, Peng este văzută aparent purtând o conversație cu alte două persoane, dintre care una este baschetbalistul chinez Yao Ming. Peng este arătată chicotind în timp ce îl ascultă pe Yao vorbind. Tenismena este singurul dintre cei trei care nu poartă mască de față.

Pe acelaşi subiect

"Un prieten mi-a trimis acest videoclip în care jucătoarea de tenis Peng Shuai a discutat cu Yao Ming, unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria NBA , în această dimineață la un eveniment”, a scris Chen.

Postarea lui Peng din noiembrie a provocat îngrijorare la nivel internațional. Aceasta i-a determinat pe alte vedete din tenis, printre care Naomi Osaka și Serena Williams , să ceară să știe unde se află, sub hashtag-ul #WhereIsPengShuai. Incidentul a declanșat, de asemenea, o furtună globală de critici la adresa Chinei. Drept urmare, Asociația Femeilor de Tenis (WTA) și-a anunțat suspendarea viitoarelor turnee din China la începutul acestei luni. Organizațiile pentru drepturile omului au profitat de oportunitate pentru a cere boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe măsură ce China se pregătește pentru Jocurile Olimpice de iarnă din februarie, controversele legate de drepturile omului continuă să se agraveze. Mulți observatori din afara țării insistă că Peng nu este cu adevărat liber, în ciuda încercărilor presei de stat de a crea această impresie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Peng Shuai neagă că ar fi făcut acuzaţii de abuz sexual. Sportiva spune că postarea ei a fost "interpretată greşit"