Antena Meniu Search
x

WTA, decizie radicală în privința Chinei, pe fondul îngrijorărilor legate de situația sportivei Peng Shuai

WTA a anunțat suspendarea turneelor ​​sale din China pe fondul îngrijorărilor legate de siguranța lui sportivei Peng Shuai. Președintele WTA, Steve Simon, a anunțat decizia într-o declarație făcută miercuri, potrivit The Guardian.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.12.2021, 22:16

WTA, decizie radicală în privința Chinei, pe fondul îngrijorărilor privind situația sportivei Peng Shuai
WTA, decizie radicală în privința Chinei, pe fondul îngrijorărilor privind situația sportivei Peng Shuai - Profimedia Images

„Cu sprijinul deplin al Consiliului de Administrație al WTA, anunț suspendarea imediată a tuturor turneelor ​​WTA din China, inclusiv Hong Kong”, se arată în declarație. „Nu văd cum le pot cere sportivilor noștri să concureze acolo, când Peng Shuai nu are voie să comunice liber și se pare că a fost presată să contrazică acuzația ei de agresiune sexuală. Având în vedere starea actuală a lucrurilor, sunt, de asemenea, foarte îngrijorat de riscurile cu care s-ar putea confrunta toți jucătorii și personalul nostru dacă ar fi să organizăm evenimente în China în 2022”, a anunțat președintele WTA, Steve Simon.

Luna trecută, Peng Shuai, fost numărul 1 mondial la dublu, l-a acuzat pe Zhang Gaoli, un fost vicepremier chinez, că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el în urmă cu trei ani. Dezvăluirile sportivei au fost cenzurate pe Internet de autorităţile chineze, iar Peng nu a fost văzută în public timp de mai mult de două săptămâni.

Recent, jucătoarea de tenis a apărut în diferite imagini, dar forul feminin de tenis nu are nicio certitudine în ceea ce privește libertatea de exprimare a acesteia.

Soarta tenismenei Peng Shuai îngrijorează Occidentul

Pe acelaşi subiect

Duminica trecută, preşedintele CIO, Thomas Bach, a avut o discuţie prin apel video cu Shuai Peng, în care sportiva a mulţumit CIO pentru grija arătată pentru ea şi a explicat că este bine şi în siguranţă, acasă la Beijing, însă a adăugat că vrea să i se respecte intimitatea în acest moment. 

Amnesty International a criticat această intervenţie a lui Thomas Bach, precizând că forul olimpic "intră în ape periculoase” cu apelul video efectuat. "Ar trebui să fie extrem de atenţi să nu participe la vreo ascundere a unei posibile încălcări a drepturilor omului", a declarat Alkan Akad, cercetător de la Amnesty China.

De asemenea, WTA a precizat, luni, că apelul video dintre jucătoarea de tenis Peng Shuai şi preşedintele CIO, Thomas Bach, nu este suficient pentru a risipi îngrijorările cu privire la soarta sportivei chineze, care a acuzat un fost înalt oficial guvernamental de viol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » WTA, decizie radicală în privința Chinei, pe fondul îngrijorărilor legate de situația sportivei Peng Shuai