Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţia islandeză a omorât un om pentru prima dată în istorie!

O operaţiune a poliţiei armate din Islanda a condus la moartea unui om, pentru prima dată în istoria ţării! Nordicii sunt foarte paşnici, având o rată a uciderilor extrem de scăzută.

de Redactia Observator

la 03.12.2013 , 15:29

Luni, un bărbat înarmat de aproximativ 50 de ani, care a început să tragă cu o puşcă în propria locuinţă, dar şi prin ferestrele casei, a devenit victima poliţiei din capitala Islandei, Reykjavik. 

Forţele de ordine au încercat să-l liniştească, aruncând în casa acestuia un tub cu gaze lacrimogene, însă nu a fost de ajuns. S-a recurs la focuri de armă, astfel că bărbatul a fost împuşcat mortal. 

Doi agenţi de poliţie au fost răniţi, însă sunt în afara oricărui pericol.  Bărbatul a fost scos pe targă şi dus la spital, însă a decedat din cauza rănilor. 

Articolul continuă după reclamă

Şeful Poliţiei Naţionale, Haraldur Johannessen, a declarat pentru BBC că incidentul este fără precedent în Islanda: "Poliţia regretă acest incident şi doreşte să ofere condoleanţe familiei!".

Potrivit raportului Global Study on Homicide, comandat în 2011 de Biroul pentru Droguri şi Infracţionalitate din cadrul ONU, rata uciderilor în Islanda nu a depăşit niciodată 1,8 la 100.000 de locuitori în nici un an în perioada 1999-2009. 

Acest raport arată că, în 2009, în timp ce în Brazilia erau ucise 43.909 persoane, în Islanda, o singură persoană a fost omorâtă. 

Nordicii stau bine la acest capitol, întrucât în acel an, în Danemarca, au fost ucişi 47 de oameni, în timp ce în Marea Britanie s-au înregistrat 724 de cazuri, iar în SUA 15.241 de oameni!

Islanda este atât de sigură încât poliţia nu poartă arme, iar ţara, deşi membră NATO, nu are armată! Islanda se bucură şi de statul uneia dintre ţările cu cel mai mare nivel de trai din lume.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Poliţia islandeză a omorât un om pentru prima dată în istorie!