Antena Meniu Search
x

Poliţiştii au descoperit explozibil în locuinţa asasinului lui Shinzo Abe

Poliţiştii au descoperit mai multe posibile dispozitive explozive în timpul percheziţiei la locuinţa atacatorului fostului premier japonez Shinzo Abe, iar agenţia de presă NHK a relatat că geniştii se pregătesc să efectueze o explozie controlată în incintă, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 08.07.2022, 16:06

Momentul în care asasinul lui Shinzo Abe este prins de gărzile de corp
Momentul în care asasinul lui Shinzo Abe este prins de gărzile de corp - Profimedia Images

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împuşcat de două ori în timp ce ţinea un discurs în oraşul sudic Nara, vineri dimineaţă. Oficialii de securitate de la faţa locului l-au imobilizat pe bărbatul înarmat, iar suspectul în vârstă de 41 de ani se află în prezent în custodia poliţiei.

Martorii oculari au spus că au văzut un bărbat purtând ceea ce părea a fi armă mare şi a tras de două ori în Abe din spate. Fostul premier a căzut la pământ în timp ce trecătorii ţipau şocaţi şi speriaţi.

Suspectul a fost identificat ca fiind Tetsuya Yamagami, locuitor al oraşului Nara. Presa locală precizează că ar fi vorba de un fost membru al Forţei de autoapărare maritimă a Japoniei, echivalentul japonez pentru marină. De asemenea, presa locală menţionează că atacatorul a părăsit serviciul activ în 2005.

Oficialii nu au declarat încă motivele suspectului, dar agenţiile de presă locală au relatat că Yamagami a mărturisit poliţiei că este ”nemulţumit de fostul prim-ministru Abe şi urmărea să-l omoare”. De asemenea, bărbatul le-ar fi spus ofiţerilor că nu ”purta ranchiună faţă de convingerile politice ale fostului premier”.

Pe acelaşi subiect

Asasinul nu a încercat să fugă de la locul faptei

Fostul premier japonez era însoţit de o echipă de poliţie de securitate, dar se pare că bărbatul înarmat a fost capabil să ajungă la câţiva metri distanţă de oficial fără niciun fel de verificări sau bariere.

Fotografiile care au circulat pe reţele sociale în urma atacului îl înfăţişează pe suspect stând chiar în spatele lui Abe, în timp ce fostul premier se îndrepta spre o scenă pentru a-şi rosti discursul.

Ofiţerii de securitate l-au reţinut pe atacator, care nu a încercat să fugă, şi i-au confiscat arma, care ar fi fost o armă confecţionată manual.

Discursul regretatului Abe a venit ca parte a unei campanii pentru fostul său partid, Partidul Liberal Democrat, deoarece alegerile pentru camera superioară din Japonia urmează să aibă loc în cursul acestei săptămâni. Miniştrilor din toată ţara li s-a transmis ulterior să se întoarcă imediat la Tokyo, potrivit presei locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Poliţiştii au descoperit explozibil în locuinţa asasinului lui Shinzo Abe