Antena Meniu Search
x

Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Shinzo Abe. Suspectul este un fost membru al Marinei Militare a Japoniei

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împuşcat la un eveniment din oraşul Nara, a anunţat prim-ministrul nipon Fumio Kishida. Principalul suspect, un bărbat de aproximativ 41 de ani, a fost arestat. 

de Redactia Observator

la 08.07.2022, 12:52

Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Shinzo Abe. Suspectul este un fost membru al Marinei Militare a Japoniei
Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Shinzo Abe. Suspectul este un fost membru al Marinei Militare a Japoniei - Twitter

Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împuşcat de două ori, iar al doilea foc de armă l-a atins în spate, făcându-l să cadă la pământ. Reuters relatează, citând TBS Television, că fostul premier a fost împuşcat în partea stângă a pieptului şi în gât.

Atacatorul a tras de două ori. Prima oară pare să fi ratat, însă din a doua încercare l-a împuşcat pe Shinzo Abe, direct în spate, fostul premier japonez căzând la pământ. Securitatea l-a reținut apoi pe atacator, care potrivit martorilor, nu a încercat să fugă.

Se crede că suspectul în vârstă de 41 de ani, pe nume Tetsuya Yamagami, este originar din orașul Nara, unde a avut loc atacul. De asemenea, presa locală a relatat că acesta este un fost membru al Marinei Militare a Japoniei.

Spectatorii prezenți la fața locului susțin că suspectul a fost interceptat de agenții de securitate imediat după împușcături. Se pare că acesta a folosit o armă de foc artizanală.

Pe acelaşi subiect

Ce spun martorii despre incidentul șocant

O femeie care a fost martoră la incident, a declarat că fostul premier s-a prăbușit la pământ după a doua împușcătură. Martora povestește că un bărbat s-a apropiat de oficial, în timp ce acesta susținea un discurs electoral. 

Participanta la evenimentul electoral a mai declarat că imediat după a doua împușcătură, mai multe persoane s-au adunat în jurul lui Abe pentru a-i acora primul ajutor. Ulterior, suspectul a fost prins de forțele de securitate, potrivit NHK.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Shinzo Abe. Suspectul este un fost membru al Marinei Militare a Japoniei