Antena Meniu Search
x

Video Pompieri și voluntari se chinuie zi și noapte să stingă incendiile, în Grecia: "Dumnezeu nu te abandonează niciodată dacă lupţi"

Roşu şi negru în Grecia. 20 de oameni au murit din cauza incendiilor de vegetaţie care scapă de sub control. Flăcările se apropie acum cu viteză de Atena. Focul este alimentat de temperaturile extreme. Abia la sfârşitul lunii tremperaturile vor scădea sub 40 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 20:39

Vezi și

Flăcările care au cuprins Muntele Parnitha acum două nopţi coboară ameninţător spre capitala Greciei. Cartiere întregi, case de bătrâni şi o tabără de migranţi au fost evacuate. Localnicii luptă cu disperare, cot la cot cu pompierii, împotriva flăcărilor nemiloase.

Localnic: Am mai trecut prin asta acum doi ani, în Pyrgos, sudul Greciei, și mi-am salvat casa. Am salvat-o a doua oară! Dumnezeu nu te abandonează niciodată dacă lupţi.

La Atena, pompierii şi voluntarii s-au adunat în curtea unei mănăstiri, ca să potolească vâlvătaia de acolo. Un bărbat a reuşit să salveze din flăcări o icoană de un metru înălţime. În oraşul turistic Alexandropolis focul arde de şase zile.

Incendii în Grecia. Peste 14.000 de oameni şi-au abandonat casele şi au fugit din calea flăcărilor

Pe acelaşi subiect

Focul lasă în urmă imagini apocaliptice. O casă a rămas fără geamuri, fără uşi, iar mobila a fost distrusă cu totul. Pereţii scorojiţi încă mai fumegă, iar proprietarului nu îi vine să creadă.

Dintre sutele de pompieri care au venit din ţări străină să ajute grecii, 52 sunt români. Pentru ei, a fost a treia zi în care au ţinut piept catastrofei. Peste 1.200 de locuitori au fost evacuaţi. Cu orice risc, unii au încercat până în ultima clipă să salveze alte suflete, animalele lor. 

În Italia, forţele de ordine s-au chinuit să stingă din elicopter flăcările care au cuprins dealurile de lângă San Remo. Italienii simt că se topesc sub al doilea val de caniculă de cod roşu de vara aceasta. 17 oraşe sunt afectate.

Peste 40 de grade Celsius sunt şi în Spania, Croaţia şi Franţa. Dogoarea se va potoli în jumătatea de vest a continentului până la sfârşitul săptămânii, dar va pârjoli estul Europei până la începutul lui septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Pompieri și voluntari se chinuie zi și noapte să stingă incendiile, în Grecia: "Dumnezeu nu te abandonează niciodată dacă lupţi"