Antena Meniu Search
x

Video Portretul Reginei Camilla. Cum a ajuns cea mai detestată femeie din Regat să primească răsplata supremă

Noua Regină va avea o misiune grea în acest rol. Cu un destin controversat şi bifând mai multe premiere care au scandalizat la vremea lor, Camilla Parker Bowles îşi vede, în sfârşit, visul cu ochii: e alături de bărbatul vieţii ei şi a ajuns Regină. Iată portretul celei care îi va sta alături Regelui Charles. 

de Redactia Observator

la 06.05.2023, 20:17

Vezi și

Camilla Rosemary Shand s-a născut pe 17 iulie 1947, în Londra, într-o familie înstărită, tatăl ei a fost ofițer al armatei britanice, iar mama sa era fiică de baron. Asta i-a asigurat accesul în cercurile înalte ale societăţii britanice.  A crescut la ţară şi, după cum singură a mărturisit, a avut o copilărie perfectă. 

Camilla a urmat una dintre cele mai vestite școli din Marea Britanie, Queen's Gate din Kensigton, unde au studiat multe dintre fiicele aristocraţilor britanici şi viitoare soţii de diplomaţi. Face cursuri de etichetă şi bune maniere în Elveţia şi merge la Paris ca să înveţe franceza. Lucrează apoi ca secretară şi recepţionistă. Cu o viaţă lipsită de griji, era nelipsită de la petrecerile din lumea bună a Londrei. 

Gyles Brandreth, prieten: Era imaginea fidelă a fetei burgheze de la acea vreme. Era foarte frumoasă, plină de viaţă, îndrăgostită de echitaţie. 

Destinul Camillei s-a schimbat în 1970, când l-a cunoscut pe Prințul Charles

Pe acelaşi subiect

Destinul avea să i se schimbe în 1970, când, la un meci de polo pe iarbă, îl întâlneşte pe prinţul moştenitor Charles. Este dragoste la prima vedere. Charles este atras de umorul Camillei şi de faptul că nu era copleşită de statutul lui de prinţ. Legenda spune că la întâlnire, ea i-a povestit că stră-străbunica ei a fost amanta regelelui Edward al VII-lea, stră-străbunicul prinţului.

Familia regală nu vede relaţia cu ochi buni, aşa că, după şase luni, cei doi se despart. În 1973, Camilla se căsătoreşte cu ofiţerul Andrew Parker Bowles, iar şase ani mai târziu, Charles se căsătoreşte şi el cu prințesa Diana. Niciunul dintre ei nu uită scurta lor poveste de dragoste. 

Prințesa Diana: Am fost trei în această căsnicie. Era un pic cam aglomerat

Reporter: Credeţi că doamna Camilla a fost vinovată pentru destrămarea căsniciei?  

Prințesa Diana: Am fost trei în această căsnicie. Era un pic cam aglomerat. 

Charles este primul care îşi anunţă divorţul, iar în 1995 Camilla se desparte şi ea de primul soţ. Cei doi reiau relaţia, iar În 1997, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, prințul de Wales îi organizează o petrece fastuoasă. Odată cu moartea prinţesei Diana, Camilla devine însă cea mai detestată femeie din Regat. 

"Nimănui nu-i place să fie analizat tot timpul și, știi, criticat… Dar cred că, în cele din urmă, m-am ridicat deasupra acestor lucruri și merg mai departe", spunea Regina Camilla, într-un interviu pentru Vogue 

Regele Charles a ținut cu orice preț să repare imaginea soției sale, Camilla

Hotărât să rămână alături de Camilla toată viaţa, Charles angajează un celebru specialist în comunicare pentru a-i reabilita imaginea iubitei sale. Treptat, începe să-l însoțească pe Charles la evenimentele publice. În 2002, o prezintă oficial mamei sale, regina Elisabeta a II-a, şi participă la jubileul de aur al fostei suverane. Trei ani mai târziu şi la 35 de ani de la începutul poveştii lor de dragoste, Charles şi Camilla se căsătoresc. 

Prin această binecuvântare, fie ca aceste inele să fie pentru Charles şi Camilla un simbol dragostei şi fidelităţii fără de sfârşit. Treptat, Camilla primeşte tot mai multe îndatoriri regale şi ajunge să patroneze peste 90 de organizaţii şi fundaţii. Britanicii încep şi ei să o privească cu alţi ochi.

Regina Elisabeta a II-a a acceptat-o pe Camilla, în cele din urmă

Anul trecut, cu ocazia Jubileului de Platină, primeşte răsplata supremă. Regina Elisabeta a II-a anunţă că aceasta poarte purta titlul de Regina Consoartă, în momentul în care Charles va deveni rege. 

Regele Charles: Are un mod minunat de a se purta cu oamenii, acesta este lucrul special la ea. Este remarcabilă cu adevărat. Este cel mai un bun ascultător din lume, aşa că oamenii i se destăinuie cu uşurinţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Portretul Reginei Camilla. Cum a ajuns cea mai detestată femeie din Regat să primească răsplata supremă