Antena Meniu Search
x

Predicţiile făcute de Vladimir Putin în interviul cu Tucker Carlson. Peste 100 de milioane de vizualizări pe X

Interviul lui Vladimir Putin cu Tucker Carlson. Cel mai aşteptat interviu al anului a strâns deja 107  milioane de vizualizări pe platforma X, a lui Elon Musk, la nici 15 ore de la publicare. În interviul de două ore, președintele Rusiei a fost mai direct ca de obicei cu privire la modul în care el vede cum se va încheia invazia sa în Ucraina: nu cu o victorie militară, ci cu un acord cu Occidentul, arată o analiză The New York Times. 

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 16:49

Predicţiile făcute de Vladimir Putin în interviul cu Tucker Carlson. Peste 100 de milioane de vizualizări pe X
Predicţiile făcute de Vladimir Putin în interviul cu Tucker Carlson. Peste 100 de milioane de vizualizări pe X - Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a reafirmat în interviul acordat jurnalistului conservator american Tucker Carlson, publicat vineri dimineaţă, cunoscutele mesaje ale sale transmise deja Occidentului, inclusiv acela că Washingtonul controlează Kievul şi prin urmare cheia negocierii unui acord de pace cu Ucraina este deţinută de SUA.

Mulţi se aşteptau ca liderul de la Kremlin să comenteze asupra politicii interne şi alegerilor prezidenţiale din SUA, dar el a evitat astfel de comentarii, la fel şi propunerile concrete despre o încheiere a conflictului din Ucraina, manifestându-şi doar o disponibilitate generală de a negocia.

Putin cere SUA să negocieze cu privire la Ucraina în interviul cu Tucker Carlson

Publicaţia americană The New York Times susţine într-o analiză a interviului că momentul a fost special ales de Kremlin pentru a determina SUA și Occidentul nu doar să oprească ajutorul militar pentru Ucraina, dar și să pună presiune pentru negocieri de pace în urma cărora Rusia ar păstra teritoriile ucrainene deja ocupate.

Pe acelaşi subiect

"Putin simte că este cel mai bun moment al lui... Obiectivul actual al lui Putin pare să fie acela de a asigura un acord de pace în Ucraina care ar consolida controlul Rusiei asupra teritoriilor controlate deja și de a instala un guvern prietenos la Kiev. Dar pentru a realiza asta, Putin pare să creadă că are nevoie ca Statele Unite să facă presiuni asupra Ucrainei de a purta negocieri pentru încheierea războiului, mai degrabă decât să continue să lupte contra invaziei ruse" a explicat Tatiana Stanovaia, analist la Centrul Carnegie Rusia Eurasia.

La sfârșitul interviului, Putin i-a spus lui Carlson că a venit timpul pentru discuții despre încheierea războiului pentru că "cei care sunt la putere în Occident au ajuns să realizeze" că Rusia nu va fi învinsă pe câmpul de luptă. "Dacă e aşa, dacă s-a instalat această realizare, ei trebuie să se gândească ce să facă în continuare. Suntem pregătiți pentru acest dialog", a spus Putin. Întrebat dacă NATO ar putea accepta ca Rusia să controleze teritoriile deja ocupate din Ucraina, Putin a răspuns: "Să-i lasăm să se gândească cum să facă asta cu demnitate. Există opțiuni dacă există voință."

Putin a prezis în repetate rânduri în interviu că războiul se va termina prin diplomație, dar că Statele Unite trebuie mai întâi să nu mai trimită ajutoare militare în Ucraina și să convingă liderii ţării să negocieze. "Ar trebui să spuneți actualei conduceri ucrainene să se oprească și să vină la masă de negocieri...Această mobilizare nesfârșită în Ucraina, isteria, problemele interne, mai devreme sau mai târziu, vor duce la un acord", a spus Putin 

Principalele declaraţii făcute de Vladimir Putin în interviul cu Tucker Carlson

  • Statele Unite controlează guvernul de la Kiev, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ascultă numai de instrucţiunile Washingtonului, care-i indică să nu negocieze, aşadar orice negociere depinde de SUA.
  • Ucraina este cea care a început războiul, în 2014 când a fost înlăturat de la putere preşedintele (pro-rus n. red.) Viktor Ianukovici, iar prin campania militară lansată pe 24 februarie 2024 Rusia ar încerca să încheie acest conflict.
  • Rusia nu şi-a atins încă obiectivele în Ucraina, unul dintre acestea fiind denazificarea (schimbarea conducerii Ucrainei n. red.).
  • Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor, aşadar conflictul are mai degrabă caracter de război civil.
  • Există mercenari străini care luptă de partea armatei ucrainene, cei mai numeroşi fiind americanii, urmaţi de polonezi.
  • Dacă vreo ţară trimite trupe regulate pentru a se alătura armatei ucrainene, umanitatea va ajunge în pragul unui conflict global foarte serios.
  • Aceia care urmăresc să aplice Rusiei o înfrângere strategică şi să o învingă pe câmpul de luptă încep să-şi dea seama că acest lucru este imposibil.
  • Pentru încheierea conflictului din Ucraina cel mai bine ar fi să se ajungă la un acord, plecând însă de la principiul că Rusia va lupta pentru interesele sale până la capăt.
  • În politica internă a SUA nu contează atât de mult cine se află la conducerea ţării, ci scopurile urmărite de elite, care sunt forţa dominantă în politica americană.
  • Lumea se va schimba, indiferent de deznodământul conflictului din Ucraina.

A fost primul acordat de Putin unui jurnalist occidental de la începutul războiului pe scară largă din Ucraina și totodată primul interviu acordat unui jurnalist american din 2021 încoace.  Kremlinul a transmis că a primit numeroase solicitări din partea unor jurnalişti occidentali pentru un interviu cu Putin, dar preşedintele rus a acceptat până în prezent să-i acorde un astfel de interviu numai lui Tucker Carlson întrucât abordarea acestuia este diferită de partizanatul multor mass-media occidentale. Jurnalişti occidentali au confirmat că au încercat, fără succes, să-i ia un interviu preşedintelui rus, printre aceştia numărându-se Steve Rosenberg, de la BBC, şi Christiane Amanpour, celebra corespondentă internaţională a postului CNN.

UE nu discută sancţionarea jurnalistului Tucker Carlson

În cadrul UE nu se desfăşoară în prezent discuţii pentru sancţionarea jurnalistului Tucker Carlson în urma interviului luat de acesta la Moscova preşedintelui Putin, a declarat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Peter Stano, în urma unor zvonuri în acest sens despre care a vorbit inclusiv miliardarul Elon Musk. Acelaşi purtător de cuvânt a amintit că orice adăugare a unei persoane pe lista de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei trebuie adoptată în unanimitate de cele 27 de state membre.

"Nu am văzut nimic nou în interviul lui Putin. A repetat toate minciunile, distorsiunile şi manipulările şi a arătat un mare grad de ostilitate faţă de Occident", a reacţionat vineri Nabila Massrali, de asemenea purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, care consideră că Tucker Carlson i-a oferit preşedintelui rus o platformă de "propagandă".

"Aceste minciuni sunt cauza directă a imensei suferinţe, crimelor de război şi atrocităţilor comise contra ucrainenilor", adaugă aceeaşi reprezentată a Comisiei Europene. "Dacă Putin doreşte cu adevărat să lupte în interesul păcii, ar trebui să înceapă să-şi retragă imediat şi necondiţionat armata şi echipamentul militar de pe tot teritoriul Ucrainei", mai spune ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Predicţiile făcute de Vladimir Putin în interviul cu Tucker Carlson. Peste 100 de milioane de vizualizări pe X