Antena Meniu Search
x

Galerie foto Președintele haitian a fost ciuruit de 12 gloanţe, fiica îngrozită a acestuia s-a refugiat într-un dormitor, în timpul atacului

Președintele haitian a fost ciuruit de gloanțe de asasinii care au luat cu asalt reședința sa din cartierul Pelerin din Puerto Principe. Anchetatorii au găsit 12 gloanțe în trupul neînsuflețit al președintelui Jovenel Moise. Mai mult, acesta a fost rănit grav la un ochi. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.07.2021, 17:11

Asasinii au reuşit să intre în casa preşedintelui după ce s-au dat drept agenţi de la brigada anti-drog şi au dezarmat securitatea. În imobil la acel moment se afla şi soţia preşedintelui, care a fost rănită grav, dar și fiica celor doi.

Prima Doamna, rănită în atacul din reședința prezidențială

Îngrozită, Jomarlie s-a ascuns într-un dormitor, în timp ce „străinii” au răscolit biroul tatălui ei și camerele. O femeie de serviciu și un alt angajat al familiei prezidențiale au fost legați de bărbații înarmați care au strigat „operațiunea DEA”, pretinzând că sunt ofițeri ai Administrației SUA împotriva drogurilor.

Prima Doamnă din Haiti, Martine Moise, în vârstă de 47 de ani, a fost împușcată în picioare, trunchi și mână și ulterior a fost transportată cu avionul într-o „stare critică” la un spital din Miami. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit premierului interimar haitian Claude Joseph, aceasta este ”în afara pericolului” și în ”stare stabilă”, scrie Daily Mail.

Stare de asediu în Haiti, după asasinarea lui Jovenel Moise

Haiti este în stare de asediu după ce preşedintele ţării a fost asasinat în propria casa. Poliţia a pornit în urmărirea presupuşilor atacatori, a ucis patru dintre suspecţi şi a arestat alţi doi.

Capitala a fost zguduită de mai multe schimburi de focuri şi explozii în timpul acestei vânători. Autorităţile susţin că asasinarea a fost foarte bine plantificată şi execută iar mercenarii ar fi vorbit engleză şi spaniolă.

Asasinatul ar fi fost comis de un grup de mercenari străini

Ambasadorul haitian în SUA spune ca asasinatul a fost comis de un grup de mercenari străini, care au reuşit să pătrundă în interior după ce s-au prezentat drept agenţi ai Administraţiei Antidrog din Statelor Unite. Pe de alta parte, ambasada SUA din Haiti a emis o alertă de securitate, și a recomandat americanilor să evite călătoriile în această ţară. 

Poliţia şi trupele speciale încearcă să ţină situaţia sub control, dar se confrunta si cu un vide de autoritate- în ultima vreme - ţara s-a confruntat cu proteste repetate, pe fondul scăderii popularităţii preşedintelui. Acestuia i s-a cerut demisia, din cauză sărăciei, inflaţiei, dar şi a violenţelor de stradă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Președintele haitian a fost ciuruit de 12 gloanţe, fiica îngrozită a acestuia s-a refugiat într-un dormitor, în timpul atacului