Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini de la asasinarea lui Jovenel Moise. Mercenarii au luat cu asalt reședința președintelui statului Haiti

Au apărut imagini de la asasinarea președintelui statului Haiti, Jovenel Moise, în noaptea de marți spre miercuri, de bărbaţi înarmaţi care au luat cu asalt reşedinţa acestuia, din cartierul Pelerin din Puerto Principe. Soţia preşedintelui a fost rănită în atac şi este spitalizată.

De Ana Maria Ghiarasim la 07.07.2021, 20:04
Vezi și

În imaginile postate pe Internet se văd mai multe persoane înarmate cu puști care coboară dintr-un SUV în fața reședinței președintelui, apoi se aud mai multe focuri de armă și, în final, este surprinsă plecarea asasinilor cu un convoi de mașini.

Pe acelaşi subiect

"Preşedintele a fost asasinat, în reşedinţa sa, de străini care vobeau engleză şi spaniolă. A fost atacat în reşedinţa prezidenţială. Situaţia de securitate este sub control", a declarat premierul interimar, Claude Joseph.

Condamnând „actul inuman și barbar”, premierul Claude Joseph a făcut apel la calm, spunând că poliția și forțele armate ale țării au preluat controlul asupra situației de securitate, scrie france24.com.

Jovenel Moise a devenit președinte în Haiti în februarie 2017

Jovenel Moise a condus Haiti, cea mai săracă țară din America, prin decret, după ce alegerile legislative din 2018 au fost întârziate în urma disputelor pe plan intern.

Jovenel Moise avea de 53 de ani și devenise preşedinte al statului Haiti în februarie 2017. Jovenel Moise s-a confruntat cu o opoziție accentuată din partea populației care i-a considerat mandatul ilegitim și a schimbat șapte prim-miniștri în ultimii patru ani.

Pe lângă alegerile prezidențiale, legislative și locale, Haiti urma să aibă un referendum constituțional în septembrie, după ce a fost amânat de două ori din cauza pandemiei de coronavirus.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Primele imagini de la asasinarea lui Jovenel Moise. Mercenarii au luat cu asalt reședința președintelui statului Haiti