Antena Meniu Search
x

Video Președintele Ucrainei a vizitat militarii răniţi în spital. Volodimir Zelenski i-a decorat pentru a le creşte moralul în timp ce forțele ruse înaintează spre Kiev

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost văzut în afara reşedinţei sale oficiale pentru prima oară de la izbucnirea războiului. Într-o înregistrare video difuzată pe reţelele de socializare, el apare vizitând răniţii dintr-un spital. 

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 16:01

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelesnki, a vizitat duminică soldații răniți într-un spital din Kiev, oferind medalii militarilor răniți în paturile lor. După cum se vede în filmări, şeful statului ucrainean, îmbrăcat în haine kaki, acordă medalii soldaţilor şi îşi face selfie-uri la căpătâiul acestora.

''Însănătoşire grabnică. Vă doresc putere. Sunteţi grozavi!", se aude Zelenski spunându-le pacienţilor.

Până acum, fotografiile şi imaginile cu Zelenski l-au arătat pe acesta doar în biroul său sau la reşedinţa oficială. Presa rusă a speculat în repetate rânduri că bărbatul de 44 de ani ar fi părăsit capitala Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Vizita președintelui la spitalul din Kiev vine în timp ce forțele ruse invadează orașul, aflat acum la doar 15 mile distanță de centrul său .

Aproximativ 1.300 de soldați ucraineni și 12.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului, potrivit cifrelor dată de Guvernul ucrainean și agențiile de presă.

Războiul dintre Rusia şi Ucraina a ajuns în cea de-a 19-a zi şi se apropie de frontiera ţărilor NATO. Rusia a atacat ieri o bază militară aflată la câteva zeci de kilometri de graniţa Poloniei. 35 de oameni au murit, dar ruşii pretind că au eliminat 180 de aşa-zişi "mercenari străini", afirmaţie dezminţită categoric de ucraineni. Printre cei care şi-au pierdut viaţa, ieri, în urma atacurilor ruseşti, s-a numărat şi un respectat jurnalist american. Astăzi, delegaţii Ucrainei şi Rusiei reiau negocierile pentru un armistiţiu. Ambele părţi susţin că un compromis ar putea fi obţinut în câteva zile.

Un jurnalist american a fost ucis în apropiere de Kiev în timp ce documenta drama refugiaţilor ucraineni. Iar atacurile ruşilor devin tot mai agresive în tot mai multe oraşe. Singura rază de speranţă rămân declaraţiile promiţătoare din ambele tabere cum că Rusia şi Ucraina ar putea ajunge la un compromis, curând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Președintele Ucrainei a vizitat militarii răniţi în spital. Volodimir Zelenski i-a decorat pentru a le creşte moralul în timp ce forțele ruse înaintează spre Kiev