Antena Meniu Search
x

Video Un bloc de nouă etaje și fabrica de avioane Antonov, bombardate. Două persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite

Atacurile armatei ruse în Ucraina sunt tot mai aproape de frontiera ţărilor NATO. Raidurile aeriene au pus la pământ turnul televiziunii din Rivne şi continuă să producă distrugeri în oraşele mari. La Kiev cel puţin doi civili au murit şi alţi 12 au fost răniţi după ce un bloc turn a fost lovit de obuze. Şi fabrica de avioane Antonov de periferia Kievului a fost cuprinsă de flăcări. În urmă cu puţin timp, delegaţiile celor două ţări s-au întâlnit la a 4-a rundă de negocieri prin video-conferinţă. Diplomaţii ucrainieni fac eforturi pentru a organiza o întâlnire Putin - Zelenski care ar putea pune capăt războiului. 

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:29

Sunt imaginile haosului pe care îl au de înfruntat ucrainienii de 19 zile. Un bloc-turn de 9 etaje din Kiev a fost lovit de obuze la primele ore ale dimineţii. Este un nou atac într-o zonă rezidenţială populată care a ucis 2 civili şi a rănit alţi 12. Bilanţul ar fi putut fi mai negru, dar echipele de intervenţie au reuşit să scoată de sub dărâmături 15 oameni. 

Bombardamentele au continuat şi la periferia Kievului, unde au distrus fabrica de avioane Antonov. Un val de rachete s-a abătut din nou şi asupra oraşului Harkov. Hub-ul universitar este una dintre principalele ţinte ale ruşilor, însă contra-ofensiva ucraineană a reuşit să ţină forţele terestre departe. 

Atac asupra turnului televiziunii din Rivne

Ruşii au intensificat şi raidurile aeriene din vest şi au atacat turnul de televiziune din Rivne, oraş unde se află una dintre cele trei centrale nucleare rămase încă sub controlul ucrainean. Atacul vine la o zi după ce aproximativ 30 de rachete de croazieră au lovit o bază militară din vestul Ucrainei, aproape de Liov şi de graniţa poloneză şi au ucis până la 35 de mercenari străini şi distrus o mare cantitate de arme. 

Pe acelaşi subiect

După atac, ministrul de externe ucrainean a cerut şi mai mult ajutor militar din Vest, în timp ce preşedintele Zelenski a solicitat din nou introducerea unei zone de excluderea aeriană. 

Atacurile au avut loc cu puţin timp înainte de debutul celei de-a patra runde de negocieri desfăşurată prin video-conferinţă. Ucraina nu va capitula şi nu acceptă niciun ultimatum. 

Oficial ucrainean: Nu vom ceda niciuna din poziţiile noastre. Rusia înţelege deja acest lucru şi a început să discute constructiv. Cred că vom ajunge la rezultate concrete în câteva zile. 

O posibilitatea pentru stabilirea unui armistiţiu ar fi o întâlnire de pace între cei doi preşedinţi într-o zonă neutră. Presa israeliană susţine că aceste negocieri ar putea avea loc la Ierusalim. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Delegaţia noastră are o misiune clară de a face tot posibilul să aranjeze o întâlnire între preşedinţi. Este întrevederea pe care sunt sigur că o aşteaptă toţi. Este clar că e un drum greu şi un rezultat greu de obţinut, dar avem nevoie de această cale. 

Negocieri care ar putea schimba soarta conflictului se desfăşoară astăzi şi la Roma, unde delegaţi americani poartă discuţii cu diplomaţi din China. Surse din SUA arată că Rusia ar fi cerut Chinei ajutor militar, însă Beijing-ul a catalogat aceste acuzaţii drept dezinformare. La rândul ei China s-a arătat îngrijorată de posibila existenţă a laboratoarelor biologice americane pe teritoriul ucrainean şi a cerut Vestului să acorde doar ajutor umanitar, nu şi militar pentru Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un bloc de nouă etaje și fabrica de avioane Antonov, bombardate. Două persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite