Antena Meniu Search
x

Prima reacție a Kremlinului: Sistemele antirachetă Patriot trimise în Ucraina sunt "o țintă legitimă pentru armata rusă"

Statele Unite finalizează planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, iar decizia ar putea fi anunţată în această săptămână. Asta ar putea face o diferență uriașă în evoluţia războiului, pentru că atacurile Moscovei sunt acum preponderent balistice. Ar fi o ţintă legitimă pentru loviturile armatei ruse împotriva Ucrainei, este prima reacție a Rusiei. 

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 14:25

Prima reacție a Kremlinului: Sistemele antirachetă Patriot trimise în Ucraina sunt "o țintă legetimă pentru armata rusă"
Sisteme de rachetă Buk, ale Rusiei - Shutterstock

Kremlinul a afirmat miercuri că sistemul american de apărare antiaeriană Patriot ar fi o ţintă legitimă pentru loviturile armatei ruse împotriva Ucrainei, dacă Statele Unite vor autoriza livrarea acestuia către Kiev, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

Washingtonul finalizează planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunţată chiar în această săptămână, au declarat marţi trei oficiali americani pentru Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat miercuri că sistemul Patriot ar fi în mod cert o ţintă pentru Rusia, menţionând însă că nu va comenta informaţii neconfirmate din media.

Patriot este considerat unul din cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană ale SUA, incluzând rachete care pot doborî avioane şi intercepta rachete de croazieră şi balistice. În mod tipic, include lansatoare, radare şi alte vehicule-suport.

Potrivit Pentagonului, recenta intensificare a atacurilor ruse cu rachete în Ucraina este destinată parţial să epuizeze apărarea antiaeriană a Kievului, astfel încât Rusia să poată domina spaţiul aerian. Din acest motiv, SUA şi aliaţii lor livrează mai multe echipamente de apărare antiaeriană Kievului, precum sisteme NASAMS americane, despre care Pentagonul afirmă că au avut o eficienţă de 100% în Ucraina.

Washingtonul a livrat Ucrainei asistenţă militară în valoare de 19,3 miliarde de dolari de la începutul conflictului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Prima reacție a Kremlinului: Sistemele antirachetă Patriot trimise în Ucraina sunt "o țintă legitimă pentru armata rusă"