Antena Meniu Search
x

Video Prima reacție a lui Vladimir Putin, după atacul înfiorător de la universitate: "Abia își începeau drumul în viață. Este un dezastru uriaş"

Clipe de teroare într-o Universitate din Rusia. Unul dintre studenţi a venit înarmat la şcoală şi şi-a executat colegii. Șase oameni au murit şi alţi 28 au ajuns la spital răniţi sau în stare de şoc. Pentru a scăpa cu viaţă, mai mulţi tineri au sărit pe fereastră. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 21:16

Vezi și

Studenţii erau la primele cursuri când a început masacrul. Un tânăr camuflat din cap până în picioare intră pe poarta universităţii cu arma la vedere. Întreaga scenă este filmată de studenţi şi de camerele de supraveghere. Vedem cum atacatorul înaintează fără ca nimeni să intervină şi începe să tragă în oamenii de la intrare. Mai multe gloanţe îl ating pe unul dintre tineri care cade secerat la pământ. Ceilalţi fug care încotro. Este momentul în care intră în cadru şi ucigaşul, se apropie de prima victimă şi se asigură că nu mai mişcă. Sare apoi peste turnicheţi şi îşi continuă vânătoarea. 

Îi execută cu sânge rece pe toţi care îi ies în cale, iar după ce se dă alarma, se baricadează în aula universităţii. Studenţii şi profesorii sunt sfătuiţi să se încuie în clase şi să aştepte acolo. Speriaţi, mulţi sar pe geamurile de la etajul 1, încercând să se salveze.   

Au trecut minute bune de teroare, în Rusia, până când atacatorul a fost capturat

Culmea, e student chiar în acea universitate, la Drept, specializarea expertiză medico-legală. Îşi anunţase atacul pe o reţea socială, unde a lăsat să se înţeleagă că îl pregătea demult şi strângea bani pentru o armă încă din clasa a zecea.  

Pe acelaşi subiect

Svetlana Petrenko, purtător de cuvânt Comitetul rus de Investigaţii: Am descoperit că suspectul a cumpărat arma de vânătoare, cu care a tras, în mai, anul acesta.   

În ultimii ani astfel de atacuri s-au înmulţit în Rusia. Nu mai departe de luna mai, un tânăr a deschis focul în care învăţa şi şi-a ucis nouă colegi. Vladimir Putin refuză însă să admită că ţara sa are o problemă şi dă vina pe o cultură importată din Occident, mai ales din Statele Unite.    

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Nu există cuvinte de compasiune care să aline amăraciunea acestor pierderi, durerea acestor pierderi, mai ales când este vorba de tineri, care abia îşi începeau drumul în viaţă. Este un dezastru uriaş. 

Universitatea Perm, unde a avut loc atacul, este una dintre cele mai vechi din Rusia. Nimeni nu îşi explică totuşi cum a reuşit studentul să intre cu arma în mână în campus.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Prima reacție a lui Vladimir Putin, după atacul înfiorător de la universitate: "Abia își începeau drumul în viață. Este un dezastru uriaş"