Antena Meniu Search
x

Video Atac armat într-o universitate din Perm, în Rusia. Studenţii au baricadat uşile cu mese şi scaune pentru a bloca accesul atacatorului

Mai multe persoane au fost ucise luni, după ce un atacator a deschis focul în interiorul Universităţii de Stat din Perm, Rusia. Din primele informaţii, agresorul ar fi un tânăr de 18 ani care a tras asupra studenților și profesorilor.

De Larisa Andreescu la 20.09.2021, 11:23
Studenţii au baricadat uşile cu mese şi scaune pentru a bloca accesul atacatorului; mai multe persoane au fost ucise
Studenţii au baricadat uşile cu mese şi scaune pentru a bloca accesul atacatorului - Twitter

Atac armat la o universitate din Perm, Rusia: opt morţi, şase răniţi

Presa rusă relatează că un tânăr de 18 ani a pătrus în incinta universităţii şi a tras mai multe focuri, omorând opt persoane şi rănind alte şase. Atacatorul ar fi chiar student la universitatea unde a avut loc atacul. Un purtător de cuvânt al instituţiei a declarat că acesta a fost prins. 

"O persoană necunoscută a pătruns în incinta Universității de Stat din Perm și a deschis focul asupra studenților și profesorilor. Oamenii au fost uciși și răniți", a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul serviciului de ambulanță.

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi studenţi au fost filmaţi sărind de la ferestre, într-o încercare disperată de a-şi salva viaţa. Alţii în schimb, împreună cu mai multe cadre didactice, s-au baricadat în sălile de clasă, blocând uşile cu mese şi scaune, în speranţa că atacatorul nu va putea intra. 

"Unii studenți și profesori s-au închis (ei înșiși) în săli de clasă", a declarat luni serviciul de presă al Universității de Stat din Perm, potrivit RIA.

Potrivit presei ruse, studentul ar fi postat anterior o explicație potrivit căruia plănuia de mai multă vreme atacul asupra universităţii. 

„Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizații extremiste și nu am fost un om religios. Nimeni nu știa ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii și acum am înțeles că a venit momentul mult visat”, ar fi scris pe pagina sa de Twitter Timur Bekmansurov.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Atac armat într-o universitate din Perm, în Rusia. Studenţii au baricadat uşile cu mese şi scaune pentru a bloca accesul atacatorului