Antena Meniu Search
x

Video 6 morți după un atac armat într-o universitate din Rusia. Studenți filmați cum sar pe ferestre, ca să scape din calea gloanțelor

Șase persoane au fost ucise, iar șase rănite, luni, după un atac armat în incinta Universității de Stat din Perm, Rusia. Potrivit Interfax, o persoană necunoscută a deschis focul asupra studenților și profesorilor.

De Veronica Micu la 20.09.2021, 17:12
Atac armat într-o universitate din Perm, în Rusia. Studenți filmați cum sar pe ferestre, ca să scape din calea gloanțelor

"O persoană necunoscută a pătruns în incinta Universității de Stat din Perm și a deschis focul asupra studenților și profesorilor. Oamenii au fost uciși și răniți", a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul serviciului de ambulanță.

RT News prezintă imagini cu studenți disperați care sar pe ferestre, pentru a scăpa de atacator. Potrivit presei ruse, agresorul, un tânăr de 18 ani, a fost prins. Oamenii legii au declarat că trăgătorul este student la universitatea unde a avut loc atacul.

Pe acelaşi subiect

Mesaj pe Twitter, înainte de atac: "Am organizat totul singur"

Atacatorul ar fi postat anterior o explicație, în care spune că plănuia de ceva vreme agresiunea.  „Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizații extremiste și nu am fost un om religios. Nimeni nu știa ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii și acum am înțeles că a venit momentul mult visat”, ar fi scris pe pagina sa de Twitter Timur Bekmansurov.

O filmare făcută din interiorul clădirii arată o persoană înarmată, îmbrăcată în negru și purtând o cască, mergând spre campus. Unele publicații ruse susțin că agresorul ar fi fost rănit.

Ultimul incident sângeros de acest fel a avut loc la 11 mai 2021, când un tânăr în vârstă de 19 ani a deschis focul în fosta sa şcoală, la Kazan, în Republica rusă Tatarstan. El a ucis atunci nouă persoane. În aceaşi zi, Vladimir Putin a ordonat să se treacă în revistă reglementările cu privire la armele de foc. Autorul atacului de la Kazan, care a fost arestat, avea un permis de purtare de armă semiautomată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » 6 morți după un atac armat într-o universitate din Rusia. Studenți filmați cum sar pe ferestre, ca să scape din calea gloanțelor

Breaking news

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți