Antena Meniu Search
x

Video Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: "Viața mea se va schimba. Contez pe ajutorul iubitei mele soții, Camilla"

În Regatul Unit a început o perioadă de doliu naţional, anunţată de Guvern, care va dura până la sfârşitul zilei în care vor avea loc funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, precum şi un doliu regal, anunţat de Palatul Buckingham, care va ţine încă şapte zile după ceremoniile funerare. Vineri seara, Regele Charles al III-lea a susținut un prim discurs în fața națiunii.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 20:34

Vezi și

"Regina Elisabeta s-a angajat să-şi dedice viaţa servirii poporului ei, a fost un angajament personal profund", a spus regele Charles al III-lea în primul său discurs către ţară.

"De-a lungul vieţii ei, Majestatea sa Regina, iubita mea mamă, a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi pentru toată familia mea. Viaţa mea se va schimba, bineînţeles, pe măsură ce îmi asum noile responsabilităţi. Nu va mai fi posibil pentru mine să aloc atât de mult din timpul şi energiile mele organizaţiilor de caritate şi subiectelor la care ţin atât de profund​”, a subliniat el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Regele Charles al III-lea, mesaj pentru Regina Elisabeta a II-a: "Vreau să-ţi spun pur şi simplu acest lucru: mulţumesc"

Charles al III-lea şi-a exprimat convingerea că această muncă importantă va fi preluată de oameni de încredere. "Acesta este şi o perioadă de schimbare pentru familia mea. Contez pe ajutorul iubitei mele soţii Camilla", a mai spus noul rege.

Regele şi-a încheiat discursul cu următoarele cuvinte: "Şi iubitei mele mame, când începi ultima ta mare călătorie pentru a te alătura dragului meu tată, vreau să-ţi spun pur şi simplu acest lucru: mulţumesc. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi devotamentul faţă de familia noastră şi faţă de familia naţiunilor pe care le-ai slujit cu atâta sârguinţă în toţi aceşti ani"

A murit Regina, trăiască Regele

Prinţul care a aşteptat o viaţă întreagă să urce pe tron va fi proclamat Regele Charles al III-lea la 73 de ani. Devine astfel cel mai în vârstă moştenitor care primeşte coroana. Primeşte o moştenire grea, într-o perioadă deloc uşoară pentru întreaga Europă. 

Noul monarh a fost întâmpinat la Palatul Buckingham cu varianta adaptată a imnului "God Save the Queen". Alături de soţia sa, viitoarea Regină consort, Regele Charles al III-lea a mulţumit britanicilor veniţi cu miile să aducă flori în onoarea Reginei Elisabeta.

Charles va trebui să câştige simpatia celor pe care-i conduce, în condiţiile în care favoriţii publicului par să fie mai degrabă William şi Catherine. Conform tradiţiei, proclamarea noului monarh va fi citită public, în stradă, la Londra, în Ediburgh, la Windsor şi York. Însă ceremonia de încoronare ar putea avea loc peste câteva luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: "Viața mea se va schimba. Contez pe ajutorul iubitei mele soții, Camilla"