Antena Meniu Search
x

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Ce urmeaza în Anglia în următoarele 10 zile

Regina Elisabeta a II-a a murit, joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, după ce în cursul zilei anterioare starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regina Marii Britanii s-a stins din viaţă la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde şi-a petrecut ultimele clipe înconjurată de familie. Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea, iar în Marea Britanie urmează 10 zile de ceremonii închinate celui mai longeviv monarh al ţării.

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 21:52

Din momentul anunţului oficial al morţii Reginei Elisabeta a II-a, sunt programate mai multe evenimente şi ceremonii închinate monarhului, până la înmormântarea acesteia. Potrivit The Guardian, joi, 8 septembrie 2022, data în care Regina Marii Britanii s-a stins din viaţă la Castelul Balmoral din Scoția, anunţul public a fost precedat de o serie de înştiinţări ale membrilor familiei regale, dar şi ale politicienilor de top, precum premierul Liz Truss. 

Ziua morţii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Apoi, steagurile din reședințele regale, Whitehall și alte clădiri guvernamentale vor fi coborâte în bernă, site-ul familiei regale fiind schimbat într-o pagină neagră cu o scurtă declarație ce anunță moartea Reginei Elisabeta a II-a. Site-urile web guvernamentale se modifică, de asemenea, pentru a afișa un banner negru.

Prim-ministrul este primul membru al Gubernului care face declaraţii după moartea Reginei. Liz Truss a afirmat, joi seară, că regina Elisabeta a II-a a condus cu graţie şi demnitate, iar Marea Britanie a crescut şi înflorit datorită ei. "Suntem devastaţi. Marea Britanie a crescut şi înflorit datorită ei. A fost lidera a 57 de state din toată lumea. Suntem o naţiune strălucitoare datorită ei, a condus cu graţie şi deminitate. A fost iubită şi admirată în Marea Britanie şi în toată lumea. Devotamentul ei este un exemplu pentru noi toţi. A atins vieţile a milioane de oameni. Vom celebra viaţa ei strălucitoare. Lasă în urmă o moştenire fabuloasă. Acum coroana trece la Majestatea Sa Charles III, Suntem alături de familia regală. Suntem acum într-o nouă eră. Dumnezeu să-l aibă în pază pe rege", a spus Liz Truss.

Pe acelaşi subiect

Potrivit tradiţiei, Palatul Buckingham a făcut anunţul oficial, iar clopotele de la Westminster Abbey și cele ale Catedralei Sf. Paul vor bate în mijlocul zilie. La Hyde Park și Tower Hill, vor fi organizate saluturi cu arma, în scop ceremonial, iar la nivel naţional se va ţine un moment de reculegere. Regele Charles va ține prima audiență cu prim-ministrul şi se va întâlni, de asemenea, cu Ducele Marshall pentru a semna oficial planurile complete de înmormântare, care urmează să aibă loc în 10 zile. 

Ziua 1 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Consiliul de Aderare, care include personalități guvernamentale de rang înalt și consilieri privați, se va întruni la Palatul St James la ora 10:00 pentru proclamarea principală a noului rege, care este citită în public de la balconul Palatului St James. O altă proclamație va fi citită la Royal Exchange din City of London. După-amiaza, noul rege va avea audiențe cu premierul și cabinetul, liderul opoziției, arhiepiscopul de Canterbury și decanul de Westminster. Vor fi aduse omagii în Parlament. 

Ziua 2 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Sicriul va fi transportat de la Castelul Balmoral spre Palatul Holyroodhouse. 

Ziua 3 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Va fi organizată o procesiune ceremonială de la Holyrood, de-a lungul Royal Mile, până la Catedrala St Giles, pentru o slujbă la care vor participa membrii familiei regale. Apoi, Catedrala St Giles se deschide publicului timp de 24 de ore. Conform planurilor London Bridge, Regele Charles trebuia să meargă la Palatul Westminster pentru a primi condoleanțe. Apoi va pleca la Edinburgh. În primul său act de suveran, va participa la ceremonia cheilor de la Palatul Holyroodhouse, urmată de o slujbă la Catedrala St Giles. Va avea prima audiență cu premierul Scoției și va primi, de asemenea, condoleanțe din partea Parlamentului scoțian.

Ziua 4 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Seara, sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi mutat la Edinburgh Waverley, de unde va fi transportat cu trenul regal în timpul nopţii, până în gara St Pancras din Londra, unde va ajunge în dimineața următoare. Regele Charles va pleca în Irlanda de Nord, unde urmează să primească un mesaj de condoleanțe la Castelul Hillsborough și va participa la o slujbă organizată la Catedrala Sf. Ana din Belfast. Va avea loc şi o repetiție pentru procesiunea sicriului Reginei de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Ziua 5 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Sicriul este aşteptat să ajungă la Palatul Buckingham pentru câteva ore înainte de marea ceremonie planificată la Londra în acea zi. În cadrul primului mare eveniment ceremonial care precede funeraliile, sicriul regretatei regine va fi purtat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall pentru începutul celor cinci zile de priveghi. Se preconizează că sicriul va fi purtat pe o trăsură de tun. La sosire, va avea loc o scurtă slujbă religioasă. În acest moment, publicul va avea ocazia de a-şi prezenta omagiile. Sicriul va fi montat pe un catafalc în mijlocul Westminster Hall, care va fi deschis publicului timp de 23 de ore pe zi. 

Ziua 6 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Continuă ceremonia de priveghi. 

Ziua 7 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles se va deplasa în Ţara Galilor pentru a participa la o slujbă la Catedrala Llandaff din Cardiff, apoi va vizita Senedd-ul galez şi va primi o moţiune de condoleanţe. El va avea o audienţă cu primul ministru galez. Detaşamentele din Commonwealth vor începe să sosească la Londra. 

Ziua 8 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles este aşteptat să primească guvernatorii generali şi prim-miniştrii din regate. 

Ziua 9 după moartea Reginei Elisabeta a II-a

În ajunul înmormântării, Charles va primi familiile regale străine care vor participa la funeralii. Se aşteaptă ca oaspeţii VIP de peste hotare să participe la ceremonia de înmormântare.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Funeraliile de stat vor avea loc la Westminster Abbey. Sicriul va fi purtat de la Westminster Hall într-o procesiune până la abaţie. Se vor păstra două minute de reculegere în toată ţara. După slujba de o oră, o mare procesiune ceremonială va însoţi sicriul până la Hyde Park, unde va fi transferat din trăsura cu tunuri în maşina funerară de stat şi va călători spre Windsor. După o procesiune prin Windsor, va avea loc o slujbă de înmormântare la Capela St George, Castelul Windsor, în timpul căreia sicriul va fi coborât în cavoul regal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Ce urmeaza în Anglia în următoarele 10 zile